ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Τρεις φορές τη μέρα ή μόνο το βράδυ;

Σίγουρα το βράδυ. Και ενίοτε πρέπει να περιμένουμε λίγο πριν από το βούρτσισμα αν έχει προηγηθεί δείπνο...

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Σίγουρα το βράδυ. Και ενίοτε πρέπει να περιμένουμε λίγο πριν από το βούρτσισμα αν έχει προηγηθεί δείπνο...

Κάθε πότε πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου; Τρεις φορές τη μέρα; Μετά από κάθε γεύμα; Οι επιστημονικές μελέτες ξεκαθαρίζουν: αρκεί να αφαιρούμε την πλάκα κάθε 24 ώρες. Ιδανικά, προτού πάμε για ύπνο.

Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίζουμε το κάθε δόντι σχολαστικά.

 

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Δυο φορές τη μέρα

Δυο φορές τη μέρα

Οι οδοντίατροι και στοματολόγοι της CURAPROX, επειδή γνωρίζουν ότι σπάνια κάποιος θα βουρτσίσει τα δόντια του αρκετά σχολαστικά, συστήνουν τελικά βούρτσισμα δύο φορές τη μέρα. Το πότε, είναι δική σας υπόθεση. Ενας επαγγελματίας της προληπτικής στοματικής υγιεινής μας περιγράφει τη δική του μέθοδο βουρτσίσματος ως εξής: κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει μερικά περάσματα με την οδοντόβουρτσα, κυρίως για να απομακρύνει κατάλοιπα τροφών. Το βράδυ όμως αφιερώνει χρόνο για σχολαστική και προσεκτική φροντίδα της στοματικής υγιεινής.

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Γιατί το βράδυ;

Γιατί το βράδυ;

Κατά τη διάρκεια της μέρας το σάλιο και οι κινήσεις των χειλιών αφαιρούν υπολείμματα τροφών και πλάκα. Τη νύχτα αντίθετα, όταν κοιμόμαστε εκκρίνεται ελάχιστο σάλιο μέσα στο στόμα και τα χείλη δεν κινούνται σχεδόν καθόλου. Τότε λοιπόν η πλάκα και τα βακτηρίδια μπορούν να ευδοκιμήσουν ανενόχλητα! Γι' αυτό ιδανικά ο σχολαστικός καθαρισμός των δοντιών και των μεσοδόντιων διαστημάτων πρέπει να γίνεται προτού πάμε για ύπνο.

Πάντως είτε βουρτσίζετε τα δόντια σας μία φορά είτε δύο φορές τη μέρα, οι ειδικοί της CURAPROX συμβουλεύουν να το κάνετε τουλάχιστον μισή ώρα μετά το φαγητό και το ποτό.

 

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Τα οξέα επιτίθενται στο σμάλτο των δοντιών

Τα οξέα επιτίθενται στο σμάλτο των δοντιών

Οχι βασύνη: το βούρτσισμα αμέσως μετά το φαγητό ή το ποτό αυξάνει τον κίνδυνο φθοράς του σμάλτου.

Αν περιμένετε μισή ώρα μετά το γεύμα ή το δείπνο, αφήνετε το σάλιο να αρχίσει την καλή δουλειά στο στόμα και να μειώσει τα επίπεδα των οξέων. Τότε το βούρτσισμα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

 

xs
sm
md
lg