CURAPROX enzycal οδοντόκρεμα

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ

CURAPROX enzycal οδοντόκρεμα

Από τι πρέπει να είναι φτιαγμένη μία οδοντόκρεμα; Τι περιέχουν στην πραγματικότητα οι οδοντόκρεμες; Ολα όσα περιέχουν είναι αναγκαία; Είναι υγιεινά; Οταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας οδοντόκρεμα θέσαμε μεταξύ μας τα πιο πάνω ερωτήματα. Η δική μας οδοντόκρεμα λοιπόν, έπρεπε να είναι σαν όλα τα άλλα προϊόντα μας – ευχάριστη και κυρίως με ένα μοναδικό (μα απολύτως αβλαβές!) πλεονέκτημα. Πολλές οδοντόκρεμες της αγοράς γδέρνουν τα δόντια, ερεθίζουν το στόμα, ενίοτε μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και άφθες. Η δική μας ερευνητική ομάδα έδωσε την τέλεια λύση: Οδοντόκρεμες CURAPROX Enzycal (και CURAPROX Enzycal Zero – χωρίς φθόριο και έλαιο μέντας, κατάλληλη για ομοιοπαθητική θεραπεία).

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Ηπια & πολύ δυνατή: καθαρίζει χωρίς ερεθισμούς & ενισχύει χάρη στα ένζυμα

Ηπια & πολύ δυνατή: καθαρίζει χωρίς ερεθισμούς & ενισχύει χάρη στα ένζυμα

Οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι βλαβερό έχει εξαλειφθεί. Αντίθετα οι οδοντόκρεμες Enzycal υποστηρίζουν την προστατευτική λειτουργία του σάλιου. Κατά κανόνα οι οδοντόκρεμες που διατίθενται στην αγορά περιέχουν τον επιθετικό αφροποιητικό παράγοντα Λαυρυλοθειϊκό Νάτριο (Sodium Lauryl Sulphate=SLS) – ωστόσο εμείς στην Enzycal αυτόν τον αντικαταστήσαμε με έναν ουδέτερο παράγοντα. Μειώσαμε επίσης στο ελάχιστο τα αιθέρια έλαια όπως αυτό της μέντας, επειδή σε μεγάλες ποσότητες ερεθίζουν τον βλεννογόνο. Μάλιστα στην Enzycal Zero αφαιρέσαμε εντελώς τη μέντα (όπως άλλωστε και το φθόριο). Τέλος ακόμα και ο δείκτης αποτριβής της οδοντόκρεμας (RDA) είναι χαμηλός.

Αντί λοιπόν για διάφορες βλαβερές ουσίες οι οδοντόκρεμες Enzycal περιέχουν το σύστημα λακτοπεροξειδάσης το οποίο συνθέτουν τρία ένζυμα που υπάρχουν ήδη στο σάλιο – αυτό το θαυματουργό στοματικό υγρό που μπορεί να επιδιορθώσει ακόμη και το σμάλτο των δοντιών. Ετσι το σάλιο, με τις προστατευτικές και επιδιορθωτικές ιδιότητές του, ενισχύεται επιπλέον από το σύστημα λακτοπεροξειδάσης, το οποίο σημειωτέον προφυλάσσει και από την ξηροστομία. Ως αποτέλεσμα οι οδοντόκρεμες Enzycal εξασφαλίζουν γερά δόντια, ούλα και στόμα και έχουν πολύ διακριτική γεύση. Είναι μάλιστα δραστικές με τόσο... ήπιο τρόπο ώστε μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στην καταπολέμηση των αφθών.

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Ο βλεννογόνος μισεί το SLS

Ο βλεννογόνος μισεί το SLS

To Λαυρυλοθειϊκό Νάτριο (SLS) επιτίθεται στα κύτταρα του στόματος. Αυτό έχει ως συνέπεια ερεθισμούς, πληγές που μπορεί να γίνουν επίπονες ακόμα και άφθες. Παρόλα αυτά το SLS χρησιμοποιείται σαν αφροποιητικός παράγων σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες που υπάρχουν στην αγορά.

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Πόσο βλαβερό είναι το SLS;

Πόσο βλαβερό είναι το SLS;

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το Λαυρυλοθειϊκό Νάτριο (SLS) να εισχωρήσει στο σώμα μέσω του στόματος. Αν πράγματι το SLS είναι βλαβερό για την υγεία παραμένει υπό συζήτηση δίχως να έχει αποδειχθεί. Ωστόσο προκαλεί έκπληξη και απορία το γεγονός ότι ένας αφροποιητικός παράγων ο οποίος χρησιμοποιείται κατ' εξοχήν στα οικιακά και βιομηχανικά καθαριστικά πατώματος, αποτελεί συστατικό στις περισσότερες οδοντόκρεμες.

Η Enzycal δεν περιέχει SLS, με αποτέλεσμα κατ' αρχάς λιγότερες άφθες. Ούτε περιέχει άλλες –υπό συζήτηση– ουσίες, οι οποίες ενδέχεται να εισχωρήσουν στο σώμα και να προκαλέσουν βλάβες. Με δυο λόγια: η οδοντόκρεμα Enzycal εγγυάται φυσική, μακρόχρονη, οδοντική φροντίδα. Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Το σύστημα λακτοπεροξειδάσης ενισχύει τη φυσική προστασία που προσφέρει το σάλιο

Το σύστημα λακτοπεροξειδάσης ενισχύει τη φυσική προστασία που προσφέρει το σάλιο

Τα ένζυμα που περιέχονται στην οδοντόκρεμα Enzycal και τα οποία συνθέτουν το σύστημα λακτοπεροξειδάσης που χαρακτηρίζει την οδοντόκρεμα, ενισχύουν την προστασία που προσφέρει το σάλιο με φυσικό τρόπο. Στην πραγματικότητα αυτά τα ένζυμα περιέχονται ούτως ή άλλως στο σάλιο και ο ρόλος τους είναι να σταθεροποιούν και να ενισχύουν την αντιβακτηριδιακή, και την κατά της πλάκας, δράση του.

Το σάλιο είναι πολύ σημαντικό για τη στοματική υγεία. Χάρη στα ένζυμα και στα μεταλλικά στοιχεία του, προστατεύει τα δόντια, τα ούλα, τη γλώσσα και τον βλεννογόνο από την πλάκα και τα βακτηρίδια.

Το σάλιο δηλαδή ουδετεροποιεί το pH στη στοματική κοιλότητα, καταπολεμά τα βλαβερά βακτηρίδια (ακόμα και ιούς και μυκητιακές μολύνσεις) και βοηθά να προληφθούν στοματικές λοιμώξεις.

Τα ένζυμα και τα μεταλλικά στοιχεία και άλατα όπως το φθόριο εξασφαλίζουν την προστασία των δοντιών από την τερηδόνα και την προστασία των ούλων από φλεγμονές – συνεπώς και από την περιοδοντίτιδα.

 

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Πώς λειτουργούν τα ένζυμα;

Πώς λειτουργούν τα ένζυμα;

Χάρη στον συνδυασμό τριών ενζύμων που περιέχουν οι οδοντόκρεμες Enzycal, το σύστημα λακτοπεροξειδάσης ενισχύεται σημαντικά οπότε η ανάπτυξη των βακτηριδίων εμποδίζεται με φυσικό τρόπο.

Ενζυμο 1 = Αμυλογλυκοσιδάση: μετατρέπει τις πολυγλυκάνες (πλάκα) σε γλυκόζη.

Ενζυμο 2 = Οξειδάση γλυκόζης: σε ανταγωνισμό με τη βακτηριδιακή πλάκα μετατρέπει τη γλυκόζη σε γλυκονικό οξύ και έτσι μειώνει την εξάπλωση των βακτηριδίων. 

Ενζυμο 3 = Λακτοπεροξειδάση: οξειδώνει τα θειοκυανιούχα (SCN-) παρουσία Η2Ο2 και το προϊόν της οξείδωσης έχει αντιμικροβιακή δράση.Με φθοριούχο νάτριο

Το φθόριο δυναμώνει το σμάλτο των δοντιών, το κάνει πιο ανθεκτικό στα οξέα – μπορεί να αποκαθιστά ακόμα και φθορές στο σμάλτο. Επίσης το φθόριο περιστέλλει τον σχηματισμό της βλαβερής βακτηριδιακής πλάκας και έτσι προλαμβάνει την τερηδόνα. 

Το φθοριούχο νάτριο είναι η απλούστερη χημική ένωση φθορίου. Αυτή η απλότητα έχει ένα βασικό πλεονέκτημα: τα ιόντα του φθοριούχου νατρίου διατίθενται εύκολα και γρήγορα στο σμάλτο των δοντιών.

 

Ενα άλλο επιχείρημα για το φθοριούχο νάτριο

Η εναλλακτική του φθοριούχου νατρίου, η φθοριούχος αμίνη, δημιουργεί ένα ελαφρώς όξινο στοματικό περιβάλλον και αυτό, σε σπάνιες περιπτώσεις προκαλεί πρόσθετο ερεθισμό στον βλεννογόνο.

Επιπλέον, η φθοριούχος αμίνη δημιουργείται από αμίνες που προέρχονται από ζωικά λίπη – οπότε σκεφτήκαμε ότι το φυσικά προερχόμενο φθοριούχο νάτριο είναι πιο ελκυστικό.Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο;

Οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο;

Ναι, η Enzycal διατίθεται και χωρίς φθόριο (Enzycal Zero). Η Enzycal Zero ταιριάζει στους «επαγγελματίες» του οδοντικού καθαρισμού και σε όσους αποφεύγουν το φθόριο. Επίσης, επειδή δεν περιέχει ούτε αιθέρια έλαια μέντας είναι κατάλληλη για χρήση στη διάρκεια ομοιοπαθητικής θεραπείας.

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Φιλική προς το σμάλτο

Φιλική προς το σμάλτο

Οι οδοντόκρεμες Enzycal είναι λιγότερο λειαντικές από τις άλλες του εμπορίου άρα δεν είναι επιβλαβείς για το σμάλτο των δοντιών. H Enzycal με RDA 30 (δείκτης χαμηλής αποτριβής) καθαρίζει πάρα πολύ απαλά. Η Enzycal με RDA 60 καθαρίζει ελαφρώς πιο δυνατά αλλά και πάλι μέσα σε πολύ ασφαλή όρια. Οι οδοντόκρεμες με περισσότερο από RDA 90 καλό είναι να αποφεύγονται.

Σύστημα χλωρεξιδίνης CURASEPT ADS® - Ευχάριστα ήπια γεύση

Ευχάριστα ήπια γεύση

Οι περισσότερες οδοντόκρεμες έχουν δυνατά αρωματικά συστατικά – συχνά τόσο δυνατά ώστε να αλλοιώνουν τη γεύση στο στόμα. Οι υπεροβολικά δυνατές αρωματικές ουσίες όμως μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στον βλεννογόνο και ενίοτε να οδηγήσουν στην εμφάνιση στοματικών ελκών.

Οι οδοντόκρεμες Enzycal περιέχουν σαφώς λιγότερα αιθέρια έλαια απ' ότι οι άλλες οδοντόκρεμες. Μόνο τόσα ώστε να δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας, χωρίς να επηρεάζουν καθόλου τη γεύση.

Η Enzycal Zero επειδή δεν περιέχει καθόλου έλαιο μέντας, αφήνει μια εντελώς μοναδική αίσθηση στο στόμα. Ωστόσο ο λόγος για τον οποίο την προτιμούν δεν είναι η διαφορετική γεύση της, αλλά το γεγονός ότι χάρη στην απουσία μέντας από τη σύνθεσή της, ενδείκνυται για χρήση κατά την ομοιπαθητική θεραπεία. 

Οι αρωματικές ουσίες ενδέχεται να βλάψουν τον βλεννογόνο. Η απαλή γεύση των Enzycal δείχνει πόσο πραγματικά δυνατές είναι σαν οδοντόκρεμες!

 

xs
sm
md
lg