THEMA'S

Zorg voor implanten - hou ze gezond

Een implantaat is net als een natuurlijk element: een goede mondhygiëne is belangrijk - met andere woorden, zorg voor gezond tandvlees en zo voor "gezonde" implantaten.

Useful helpers - Een implantaat is net als een natuurlijk element: een goede mondhygiëne is belangrijk - met andere woorden, zorg voor gezond tandvlees en zo voor

Mensen die door verlies van tanden problemen hebben met kauwen of niet durven lachen, kunnen nu een zucht van opluchting slaken: implanten van
hoge kwaliteit, individueel toegepast en door dentale specialisten geimplanteerd, kunnen kwaliteit van leven verbeteren.     

Met een nauwkeurige mondhygiëne en regelmatig tandartsbezoek kunnen implantaten tientallen jaren functioneren - wanneer de juiste zorg wordt toegepast. 

Useful helpers - Voorkom tandvleesziekte

Voorkom tandvleesziekte

Implantaten vragen speciale zorg: het implantaat oppervlak en ontoegankelijke gebieden moeten zorgvuldig worden schoongemaakt. Juist de tandvleesrand rondom het implantaat. Slechte bacteriën vermenigvuldigen zich hier het  meest.

Wanneer de zorg voor implantaten achterblijft kunnen tandvleesziekten zoals mucositis en peri-implantitis ontstaan. Bij mucositis zijn de zachte weefsels rondom het implantaat ontstoken, bij peri-implantitis is ook het bot aangetast. Ziekten zoals deze komen veel voor: studies tonen aan dat 80 procent van implantaatdragers mucositis heeft en tot 56 procent peri-implantitis heeft. Met een regelmatige zorg voor implantaten worden zulke tandvleesaandoeningen voorkomen.

xs
sm
md
lg