THEMA'S

Een slechte adem ontstaat in de mond

Een slechte adem is een normaal bijverschijnsel van een slechte mondhygiëne. Waar een slechte adem vandaan komt en hoe het (meestal) voorkomen kan worden.

Useful helpers - Een slechte adem is een normaal bijverschijnsel van een slechte mondhygiëne. Waar een slechte adem vandaan komt en hoe het (meestal) voorkomen kan worden.

Een aantal bacteriën veroorzaken een slechte adem, o.a. Treponema denticola en Porphyromonas gingivalis. Miljoenen hiervan koloniseren in de mond en verteren voedselresten die achterblijven tussen de tanden of in de tandvleespockets. Tijdens dit proces worden vluchtige zwavelverbindingen geproduceerd, die wij als onaangenaam ervaren - een slechte adem.

Useful helpers - Tekenen van onvoldoende mondhygiëne

Tekenen van onvoldoende mondhygiëne

Natuurlijk kan de oorzaak bepaald voedsel zijn of systemische aandoeningen. Echer in ongeveer 90% van alle gevallen van een slechtre adem - halitosis - ligt de oorzaak in de mond of keel.
Zes procent van de mensen klaagt over een permanente slechte adem, een op de vier mensen merkt het soms op.
Oudere mensen hebben het statistisch gezien vaker dan jongere en mannen hebben het vaker dan vrouwen.

Useful helpers - Een goede mondhygiene is de beste behandeling voor een slechte adem

Een goede mondhygiene is de beste behandeling voor een slechte adem

Er wordt weing over gesproken, maar dental professionals zeggen het duidelijk: voor hen is een slechte adem een teken van een slechte of onvoldoende mondhygiëne. 

Poets je tanden goed, reinig de interdentale ruimtes en verwijder de tongcoating. De middelen hiervoor: een zacht tandenborstel, interdentaal borsteltjes voor de gote en kleine kiezen, flos voor de voortanden en een tongreiniger. 

 

Useful helpers - Schrapen of kauwen helpt

Schrapen of kauwen helpt

De tongreiniger is een hulpmiddel dat al weer een tijd gebruikt wordt door diegenen die ondanks intrrdentale reiniging met ragers en floss, steeds een slechte adem hebben.

Tongreinigers verwijderen bacteriën van de achterkant van de tongrug. Een tongreiniger zoals de CURAPROX CTC met een of twee reinigende kanten, werkt puur mechanisch, is gemakkelijk in gebruik en stimuleert de doorbloeding van de tong.

Maar ook het kauwen van een suikervrije kauwgum helpt. De beslissende factor is niet zozeer de pepermunt smaak, dan wel het kauwen dat de speekselvloed stimuleert. Speeksel wast bacteriën en voedselresten weg.

.

xs
sm
md
lg