OSMIJEH

Zubni konac ili međuzubna četkica

Prostori između zuba čiste Curaprox međuzubne četkice učinkovitije od zubnog konca - i njihova upotreba je jednostavnija.

Korisna pomagala - Prostori između zuba čiste Curaprox međuzubne četkice učinkovitije od zubnog konca - i njihova upotreba je jednostavnija.

Zubna četkica, zubna pasta, zubni konac. Ove tri stvari se mogu naći u svakom kupatilu. Pa ipak, možete upoznati nešto novo - izuzetno male četkice s obojenim držačem, međuzubne četkice.

Korisna pomagala - Ozljede kao posljedica uporabe zubnog konca

Ozljede kao posljedica uporabe zubnog konca

Međuzubne četkice su zapravo puno bolje u čišćenju međuzubnih prostora nego navoštena nit zubnog konca. Evo i dva razloga zašto:

Prvo, zbog toga što dobra namjera temeljitog čišćenja prostora između zuba s zubnim koncem vrlo često dovodi do ozljede. Ukoliko se konac koristi previše energično, nit se urezuje u desni. S druge strane, takvo oštećenje desni potiče infekciju jer se štetne bakterije mogu duže zadržati u nastalim oštećenjima.

Korisna pomagala - Zubni konac nije učinkovit

Zubni konac nije učinkovit

Drugo, čak i najbolji zubni konac je dobar samo za čišćenje prednjih zuba. Svi ostali zubi su anatomski oblikovani tako da se prostori između njih ne mogu dosegnuti sa zubnim koncem. Njihove bočne površine konkavnog su oblika tako da se zubni konac samo proteže preko, a ništa ne čisti. Štoviše, uvjereni ste u lažan osjećaj sigurnosti da ste u svojoj oralnoj higijeni napravili sve ispravne korake. Parodontitis, podmukla bolest čeljusti, može se ipak pojaviti, neminovno dovodeći do gubitka zuba tokom godina.

Korisna pomagala - Prikladne čak i za kritična područja

Prikladne čak i za kritična područja

Upravo to je razlog zašto CURAPROX CPS „prime“ međuzubne četkice postaju sve popularnije. Dostupne su u različitim veličinama u skladu s vašim potrebama i zahtjevima te su napravljene od izuzetno tanke CURAL® žice. Do sada na tržištu nisu postojale tako male, tanke, ali čvrste i izdržljive četkice kao što su ove. Njihova dugačka vlakna dosežu do najkritičnijih područja između zuba i čiste ih nježno, ne uzrokujući ozljede. Njihovom pravilnom upotrebom sprječavaju nastanak lošeg zadaha, karijesa na bočnim strana zuba i parodontitisa.

Treba se naviknuti na osjećaj guranja četkice kroz međuzubne prostore. Ipak, CURAPROX međuzubne četkice izuzetno su tanke i njihova upotreba vrlo je jednostavna: gurnite unutra, izvucite van, gotovo!

xs
sm
md
lg