TEME

Vodite brigu o implantatima i očuvajte zdravlje

Implantat je baš kao prirodni zub, pa je oralna higijena vrlo važna - drugim riječima, osigurajte zdrave desni i dugovječnost vašeg implantata.

Korisna pomagala - Implantat je baš kao prirodni zub, pa je oralna higijena vrlo važna - drugim riječima, osigurajte zdrave desni i dugovječnost vašeg implantata.

Osobe koje zbog gubitka zuba imaju problema sa žvakanjem i govorom te oni kojima je neugodno smijati se mogu odahnuti: implantati visoke kvalitete, pojedinačno napravljeni i usađeni od strane stomatologa unaprijeđuju život i vraćaju ga u željeni tok.

Pažljivom oralnom higijenom i redovitim liječničkim nadzorom, implantati mogu trajati desetljećima, sve dok se o njima pravilno brine.

Korisna pomagala - Spriječimo bolesti desni

Spriječimo bolesti desni

Zubni implantati zahtijevaju posebnu njegu: površina implantata, kao i nedostupna područja moraju se pažljivo očistiti. To se prije svega odnosi na rub desni oko implantata. To je mjesto gdje se štetne bakterije vole zadržavati.

Ukoliko se nije vodila dovoljna briga za implantate, rezultat može biti bolest desni, kao što su mukozitis i peri-implantitis. Dok su meka tkiva oko implantata upaljena mukozitisom, kost je također zahvaćena periimplantitisom. Ovakvi poremećaji su česti: istraživanja pokazuju da 80% osoba s implantatima pate od mukozitisa, a 56% njih od periimplantitisa. Samo svakodnevna njega implantata stvara uvjete za sprječavanje takvih bolesti.

xs
sm
md
lg