Pasta za zube CURAPROX Enzycal

Paste za zube

Pasta za zube CURAPROX Enzycal

Šta bi trebla pasta za zube da sadrži? Što se zapravo nalazi u pastama za zube? Da li je sve to neophodno i zdravo? Ta pitanja smo sebi postavili kada smo se odlučili da napravimo pastu za zube , kao logičan dodatak našem širokom programu četkica za zube i međuzubnih četkica. Pasta za zube treba biti baš kao i svi naši proizvodi - ugodna, koristima i bez štetnih tvari. Mnoge paste na tržištu ne samo da uništavaju zubnu caklinu i iritiraju sluznicu usta, već doprinose i razvoju afti u ustima. Naš istraživačko-razvojni tim je razvio savršen proizvod - CURAPROX Enzycal.

Korisna pomagala - Blago je sada zaista snažno: čisti bez oštećenja i jača uz pomoć enzima

Blago je sada zaista snažno: čisti bez oštećenja i jača uz pomoć enzima

U ovoj pasti za zube nema ničega što bi moglo naštetiti. Prav nasprotno, podpira naravno zaščitno funkcijo sline. Enzycal ne sadrži niti jednu šetnu tvar. Agresivno sredstvo za čišćenje koje stvara pjenu, SLS (natrijev lauril sulfat), koji se nalazi u većini zubnih pasta na tržištu, zamijenjen je neutralnim. Također, eterična ulja kao što je mentol, svedeni su na minimum, a u Enzycal Zero zubnoj pasti su u potpunosti izbačena. Čak je i RDA nizak. Umjesto štetnih sastojaka, Enzycal zubne paste sadrže sastav laktoperoksidaze s tri enzima koji se već nalaze u slini - čudotvornoj tekućini u ustima koja može čak popraviti i zubnu caklinu. Sluz sa svojom funkcijom zaštite i oporavka dodatno je potaknuta od strane sustava laktoperoksidaze - što ujedno sprječava suhoću usta. Na taj način Enzycal osigurava zdrave zube, desni i usnu šupljinu, a i dalje je blagog okusa - toliko blaga da pomaže u suzbijanju bakterija u ustima i čak može spriječiti nastanak afti.

Korisna pomagala - Priča o Enzycalu

Priča o Enzycalu

Nekog jesenskog dana 2007. godine, menadžer prodaje André Leardini ušao je u moju kancelariju. U prodajnom programu nismo imali nikakvu pastu za zube i bili smo uvjereni da bi to trebalo promijeniti. Bio sam protiv.

»CURAPROX je sinonim za njegu međuzubnih prostora,« sam mu rekao, »i imamo najabolje i najučinkoviteje proizvode, na koje se moramo fokusirati.«

»Da, imamo četkicu za zube,« je odgovorio André, »ali mi jednostavno nemamo pastu za zubeNaslonio se na stolicu i nastavio: »Pretabamo pastu za zube, Ueli. Tako jenostavno je.«

»Paste za zube su stvar izbora, zapravo nepotrebne,« odgovorio sam. Ustvari, nije potrebna pasta za zube, jer se plak uklanja mehanički, međuzubnim četkicama i četkicama za zube. Pasta za zube obezbeđuje svježinu, tu je fluor i ništa drugo. »Ako ćemo proizvoditi pastu za zube, onda ona mora biti posebna, ona koja će korisnicima naših proizvoda biti od prave korist. Poput naših međuzubnih četkica i četkica za zube - te čiste temeljito, za razliku od ostalih na tržištu i mnogo su nježnije. Mislim da pasta za zube nije bitan proizvod.

Nekoliko mjeseci kasnije se je André ponovo oglasio. Ovaj put je sa sobom doveo Franka Poppu, menadžera prodaje u Nemačkoj. Najavili su da imaju pastu za zube. Saslušao sam ih.

Frank i André su mi prestavili pastu za zube, koja zadovoljava naše zahtjeve.

Neće biti lako stvoriti tržište za ovu novu pastu. Veliki igrači u ovoj oblasti su veoma dobro postavljeni i ne moram naglašavati da ih ima mnogo.

Zato mi je drago što Vas zanima kako su me Frank i André uspjeli uvjeriti u Enzycal pastu za zube.

Ueli Breitschmid, vlasnik i CEOKorisna pomagala - Bez pjenila SLS - nježno za usta

Bez pjenila SLS - nježno za usta

Natrijev lauril sulfat (SLS) napada ćelije sluznice usta. To dovodi do iritacija i ozljeda, te dokazano pospješuje nastanak bolnih rana, čak i afti, u ustima. Pored toga SLS se koristi skoro u svim pastam za zube.

Korisna pomagala - Koliko je SLS štetan po vaše zdravlje?

Koliko je SLS štetan po vaše zdravlje?

Postoji opasnost da SLS putem sluznice usta dospijeva u organizam. Da li je SLS štetan za zdravlje je tema mnogih diskusija, ali njegova štetnost još nije dokazana. Međutim, zapanjujuće je da se nalazi u gotovo svim zubnim pastama.

Enzycal je potpuno bez SLS-a. Značajne prednosti toga su manja pojava afti i ta da u vaše tijelo ne ulaze sumnjive supstance. Enzycal osigurava prirodnu i dugotrajnu njegu zube.

Korisna pomagala - Idealna za sonične četkice za zube

Idealna za sonične četkice za zube

Enzycal se ne pjeni kao druge paste za zube na tržištu, pošto ne sadrži SLS . Izostanak pjene povećava hidrodinamični učinak sonične četkice za zube.

Korisna pomagala - Enzimi jačaju odbrambeni mehanizam usta

Enzimi jačaju odbrambeni mehanizam usta

Bakteriostatsko djelovanje pljuvačke je važan faktor odbrambenog mehanizma usne šupljine. Jedinstvena kombinacija enzima u zubnim pastama Enzycal povećava djelovanje fluorida. Enzimi stabiliziraju, remineraliziraju i jačaju antibakterijsku funkciju pljuvačke.

Enzim amiloglukozidaza razgrađuje glukane (npr. škrob iz zubnih naslaga) i pospješuje djelovanje enzima laktoperoksidaze u pljuvačci. Posljedica toga je da se iz jona tiocijanata i vodikovog peroksida stvaraju joni hipotiocijanata, koji odlično zaustavljaju širenje bakterija.

Zahvaljujući enzimima u zubnim pastama Enzycal dodatno se podržava laktoperoksidazni sistem i smanjuje se rast bakterija na prirodan način.

 

Korisna pomagala - Kako ti enzimi djeluju?

Kako ti enzimi djeluju?

Sa tehničke tačke gledišta, enzim aminoglukozidaza smanjuje širenje zubnog plaka. Takođe pojačava efekat enzima laktoperoksidaze u pljuvački.
Kao rezultirajuća reakcija, hipotisiocitni joni se formiraju od jona tiocijanata i vodonik peroksida, te imaju vrhunska bakteriostatska svojstva.
Zahvaljujući tim trima enzimima u Enzycal pastama za zube, ovaj sastav laktoperoksidaze dodatno je podržan i razmnožavanje bakterija je prirodno ograničeno.

Encim 1 - amiloglukozidaza: Pretvara poliglukane (matricu plaka) u glukozu.

Encim 2 - glukozooksidaza: Pretvara glukozu u glukonatu i tako smanjuje širenje bakterija.

Encim 3 - laktoperoksidaza s jonom tiocijanatom: Glukonat, nastao iz glukoze reagira s tiocijanatom. Stvara se hipotiocijanat, antibakterijska materija, koja je prisutna u pljuvačci.

 

S natrijevim fluoridom

Natrijev fluorid je najjednostavniji oblik fluorida. Ova jednostavnost ima važnu prednost. To znači da se joni natrijev fluorida brže i jednostavnije vežu za zubnu caklinu.

Fluorid jača caklinu, čineći je otpornom na kiseline. Fluorid čak remineralizira dekalcificiranu zubnu caklinu. Fluorid ograničava razvoj štetnih bakterija plaka, čime sprječava nastanak karijesa.

Još bolje, efekat ovih visoko dostupnih fluorida je još veći zbog jedinstvene kombinacije enzima u Enzycal-u.

Dodatni razlog za natrijev flourid

Alternativa natrijev fluoridu je amino fluorid koji stvara kiselije okruženje u usnoj šupljini što može, u rijetkim slučajevima, uzrokovati dodatnu iritaciju sluznice usta.

Dodatno, amino fluorid se dobiva iz životinjskih masnoća, stoga smo se odlučili za natrijev fluorid koji ima bolja svojstva.

Korisna pomagala - Pasta za zube bez fluorida?

Pasta za zube bez fluorida?

Da, Enzycal je također dostupan kao Enzycal Zero, bez fluorida. Ova pasta za zube je idealna za profesionalce u čišćenju zuba ili za osobe koje ne preferiraju fluorid u pastama za zube. Kako ne sadrži ni ulja mente također je idealna za korištenje tokom homeopatskih tretmana.

Korisna pomagala - Izbjeljivanje zubi na CURAPROX način

Izbjeljivanje zubi na CURAPROX način

Mislimo, da izbjeljivanje zubi bez prskarenja i bojenja nemoguće. Curaprox nudi proizvod, koji omogućava upravo to. Black is White je odličan primjer načela Curaprox-a: atraumatično, učinkovito i prihvatljivo.

Pasta za zube Black is White odstrani bez abrazivnog djelovanja i hemijskog bijeljenja odstranjuje obojenja zuba. Za bjelji osmijeh, umjesto štetnih sastojaka, učinkovito brine aktivni ugljen koji zubnoj pasti daje posebnu crnu boju.

Istovremeno paste za zube čak poboljšavaju oralno zdravlje. Enzimi podržavaju prirodnu zaštitnu funkciju pljuvačke, hidroksiapatit remineralizira caklinu zuba i zatvara dentinske kanale. I sve to bez SLS-a i triklosana.

Korisna pomagala - Hidroksiapatit: caklina u tubi

Hidroksiapatit: caklina u tubi

Jači od čelika i dobar za zube. Mineral hidroksiapatit (HA) učvršćuje zubnu caklinu učinkovitije od fluorida. Paste za zube koje sadrže fluorid zubnu caklinu čine otpornijom na kiseline, stvarajući pritom fluorapatit na zubnoj caklini.

Na zubnoj caklini forimira se zaštitni sloj umjetne cakline, koja se nanosi na zube. Tako su zubi još ljepši, te odražavaju biserni sjaj. Hidroksilapatit je u zubnoj pasti «Black is White» i «White is Black»

Korisna pomagala - Nježna prema zubnoj caklini

Nježna prema zubnoj caklini

Enzycal je nizkoabrazivna pasta za zube. S faktorom RDA vrijednosti 50, čisti učinkovito, ali sa oprezom. Ako je koristite sa jednom od CS četkica za zube, vaši zubi će uživati u blagom, ali veoma efikasnom čišćenju.

Korisna pomagala - Prijatno nježnoga okusa

Prijatno nježnoga okusa

Obične paste za zube imaju tako jak okus da mogu uticati i na osećaj okusa. Izuzetno jaki dodatci arome izazivaju iritaciju sluznice usta i mogu prouzrokovati afte.


Zato je u Enzycalu izuzetno malo mentola. Ukratko, u ovoj pasti za zube nema sastojaka koji bi na bilo koji način mogli naškoditi ustima . Blagi okus Enzycala je izraz njegove prave snage.

xs
sm
md
lg