Međuzubne četkice CURAPROX

Međuzubne četkice

Međuzubne četkice CURAPROX

U potpunosti ispunjava prostor, učinkovito i nježno. Međuzubne četkice CURAPROX učinkovito i sigurno očiste kritično područje u međuzubno prostoru - od ruba desni, u konkavnom području, do točke susjednih zuba. Čak i najmanji međuzubni prostori očišćeni su bez opasnosti od ozljeda - zahvaljujući tankoj i izuzetno čvrstoj hirurškoj žici CURAL®, dovoljan je samo jedan pokret, unutra i van. to je sve!

Korisna pomagala - Unutra i van – to je sve što je potrebno

Unutra i van – to je sve što je potrebno

CPS prime - su najfinije četkice na tržištu i pri tome jako izdržljive. CPS 06 najmanja je među nima i očisti najuže međuzubne prostore. Pomoću klik sistema ih postavite u svoj omiljeni  držač te jednostavno i učinkovito očistite međuzubni prostor. Tako sprečavate nastanak karijesa, gingivitisa i parodontitisa. CPS prime su tako učinkovite da je dovoljan jedan potez - unutra i van. Gotovo.

Korisna pomagala - Izuzetno tanka vlakna s kišobran efektom

Izuzetno tanka vlakna s kišobran efektom

Nježna i izdržljiva vlakna se nakon ulaska u međuzubni prostor rašire, ispune ga i dosežu sve kritična mjesta. Pomoću kišobran efekta učinkovito i nježno čiste površinu zuba u međuzubnom prostoru.

Korisna pomagala - Patentirana hirurška žica za najmanje međuzubne prostore

Patentirana hirurška žica za najmanje međuzubne prostore

Ekskluzivno za CURAPROX, hirurška žica CURAL® je izuzetno nježna i čvrsta, što je razlog za izuzetan kvalitet i finoću međuzubnih četkica Curaprox CPS prime, ali i njihovu izdržljivost. Žica CURAL® ne sadži nikl, tako da je pogodna za upotrebu kod osoba sa ovom vrstom alergije.


Korisna pomagala - Visoka izdržljivost

Visoka izdržljivost

Stožasto postavljena žica u plastični nosač sprečava prijevremeni lom i produžava vijek trajanja međuzubne četkice.

Korisna pomagala - Klik sistem za sve držače

Klik sistem za sve držače

Kako bi čišćenje međuzubnom četkicom CPS prime bilo izuzetno ugodno i jednostavno.

Korisna pomagala - Dostupne u 5 veličina

Dostupne u 5 veličina

CPS prime međuzubne četkice dostupne su u pet veličina. Posavjetujte se sa svojim stomatologom kako bi vam preporučio pravu veličinu za vaše međuzubne prostore.

Korisna pomagala - Upotreba

Upotreba

Pravu veličinu međuzubne četkice najbolje će odrediti stomatolog. CPS prime međuzubnu četkicu koristite uvečer, prije ili poslije četkanja vaših zuba - stavite u međuzubni prostor i povucite van. Gotovo.

Stvarno, samo jednom unutra i van – to je sve što je potrebno.

Korisna pomagala - Kako stomatolozi određuju pravu veličinu međuzubne četkice

Kako stomatolozi određuju pravu veličinu međuzubne četkice

Odgovarajuću veličinu međuzubne četkice jednostavno je odrediti. Vaš stomatolog može brzo i sigurno izmjeriti Vaše međuzubne prostor pomoću patentirane IAP sonde. Nakon toga posavjetovati će Vas koju veličinu međuzubne četkice da koristite u određenom međuzubnom prostoru, te ih precizno označiti na CURAPROX IAP receptu.

 • Obilježje u boji: zadnja vidljiva boja na sondi IAP predstavlja optimalnu veličinu međuzubne četkice CPS prime.
 • Klik sistem: IAP sonda odgovara svim CURAPROX držačima.

Korisna pomagala - Ispunjavanje prostora je presudno

Ispunjavanje prostora je presudno

Mjerenje je važno i osnova za uspjeh. Četkica koja ispunjava međuzubni prostor ujedno čisti konkavne površine, međuzubne prostore i problematičan dio ispod kontaktne tačke.

Korisna pomagala - Za pacijente s parodontalnim obolenjem

Za pacijente s parodontalnim obolenjem

Briga o međuzubnom prostoru poželjna je za sve, ali je zaista neophodna za pacijente sa parodontalnim oboljenjima. Većina međuzubnih četkica su previše krute i tvrde, pa su često bolne za upotrebu. Male međuzubne četkice, koje ne prouzrokuju bol, su premekane i ne čiste pravilno. Sa međuzubnom četkicom CPS perio oboljeni od paradontoze mogu konačno kupiti prave međuzubne četkice za čišćenje izloženih područja između zuba. CPS perio su ugodni za upotrebu i učinkoviti.

Korisna pomagala - NOVO: CPS perio

NOVO: CPS perio

Za pacijente sa parodontalnim oboljenjima

Međuzubne četkice CPS perio su idealne za upotrebu na zobima s plombama i krunama, na mostovima i područjima sa upornim zubnim plakom.

 • Izuzetno duga vlakna – za veću učinkovitost
 • Izuzetno nježne – za bezbolno čišćenje
 • Jako elastične i izdržljive – zahvaljujući žičanoj jezgri CURAL®
 • Više otporane
 • Odgovara svim držačima – s klik sistemom

Korisna pomagala - Posebne male četkice: CPS strong & implant i CPS soft implant

Posebne male četkice: CPS strong & implant i CPS soft implant

Nakon parodontalnog zahvata i postavljanja implantata međuzubni prostori su mnogo veći. Sa svojim dugim i tankim vlaknima, CPS soft implant četkica idealna je za nježno čišćenje većih prostora. Jača verzija CPS strong & implant idealna je za specijalnu njegu koja je potrebna kod implantata i mostova. Posebno se učinkovito mogu koristiti s bočnim pritiskom, jer se mogu savijati u oblik polumjeseca.

 • Izuzetno duga vlakna s kišobran efektom
 • Plastična navlaka na žičnom jezgru
 • Duži vijek trajanja
 • Klik sistem

Korisna pomagala - Posebno dugačka vlakna s efektom kišobran

Posebno dugačka vlakna s efektom kišobran

Vlakna dosežu sva kritična mjesta između zuba i odlikuju se odličnom elastičnošću. Šire se kako bi popunila u potpunosti prostore između zuba, pri tome učinkovito čiste zahvaljujući efektu kišobrana.

Korisna pomagala - Plastična navlaka

Plastična navlaka

Plastična navlaka na vlaknima štiti osjetljive površine implantata od titana.

Konusno savijanje fine žičane jezgre sprječava prijevremeni lom i produžuje životni vijek četkice.

Četkice Implant odgovaraju CURAPROX držačima, čineći pri tome čišćenje iznimno ugodnim i jednostavnim.

Međuzubne četkice CPS soft implant dostupne su u pet veličina, a serija CPS strong & implant u četiri.

Korisna pomagala - Vaš osobni držač

Vaš osobni držač

Svaka CPS međuzubna četkica može se postaviti na sve CURAPROX držače, što omogučava da izaberete svoj najomiljeniji - ravnog ili onog pod uglom, sa zatvaranjem na klik, napravljenog od plastike ili aluminija - ili ipak od nehrđajućeg čelika. Držači pod uglom olakšavaju čišćenje bočnih površina zuba.

 • Lako upravljanje
 • Idealno za sve CPS međuzubne četkice
 • Mogu se ponovno upotrijebiti sa svim CPS međuzubnim četkicama
 • Klik sistem

Korisna pomagala - Zašto zapravo trebamo međuzubnu četkicu?

Zašto zapravo trebamo međuzubnu četkicu?

Iz razloga što obična četkica za zube može doseći samo 2/3 površine zuba. Četkice za zube čiste vanjsku, unutrašnju i griznu površinu zuba. Ali šta je s bočnim stranama i linijom desni između zuba? One se ne mogu dosegnuti samo korištenjem četkice, a često čak niti s zubnim koncem. Zbog toga može nastati karijes na bočnim stranama zuba uzrokujući upalu i parodontitis, koji se nastavljaju razvijati sve dok zubi sami ne započnu ispadati. Prevencija je vrlo jednostavna: stomatolog preporučiti će čišćenje međuzubnog prostora jednom na dan, najbolje navečer prije četkanja zuba. Tako će se ukloniti naslage između zuba.

Lijevo: Kritična mjesta često su nedostupna i to ne samo četkici za zube, već i zubnom koncu. Zubni konac proteže se preko konkavnih površina kojima je također potrebno čišćenje. Ipak, zubni konac može biti vrlo pogodan za čišćenje prednjih zuba.

Sredina: Međuzubne četkice s prekratkim vlaknima. Ne ispunjavaju međuzubni prostor i stoga imaju vrlo malen ili nikakav efekt. Upala desni napreduje - i može prijeći u parodontitis. Ispadanje zuba postaje neizbježno.

Desno: Ispravno: CPS prime u potpunosti popunjava međuzubni prostor, uklanjajući pri tome naslage sa svih kritičnih mjesta i ruba desni - čisteći nježno i učinkovito u samo jednom potezu.

xs
sm
md
lg