UPUTSTVA

Njega međuzubnih prostora: Čak i početnici mogu biti uspješni

Njega međuzubnih prostora: Čak i početnici mogu biti uspješni

Upravo ćete načiniti veliki preokret u održavanju vaše oralne higijene. Sljedeći savjeti pomoći će vam da međuzubnu higijenu pretvorite u savršeno normalan dio vaše svakodnevne oralne higijene. CURAPROX međuzubne četkice očuvati će vaše zube čistima i zdravima za cijeli život.

Prava veličina je bitna

Kako se međuzubni prostori kod ljudi razlikuju, CURAPROX međuzubne četkice dostupne su u različitim veličinama. Idealno, potrebno je da uz pomoć vašeg stomatologa odaberete pravu veličinu za svaki međuzubni prostor. To je vrlo bitno zato što četkica koja je premala ne može u potpunosti očistiti međuzubni prostor između vaših zuba, a s druge strane ona pretjerano velika može oštetiti vaše desni.

Prava kvaliteta

Žica koja se koristi za međuzubnu četkicu mora biti vrlo tanka, a vlakna na njoj moraju biti što tanja i duža. To omogućava međuzubnoj četkici da nježno i pažljivo ispuni cijeli međuzubni prostor između dva zuba.

Efektom kišobran

Vlakna također moraju biti izuzetno elastična kako bi mogla u potpunosti ispuniti međuzubni prostor – i savršeno očistiti zube. Upravo to je postignuto zahvaljujući kišobran efekta.

Sila nije potrebna

Nikada nemojte na silu gurati međuzubnu četkicu između zuba. Koristite pravu veličinu CPS prime međuzubnih četkica, koju vam je odredio stomatolog.

Jednom na dan

Svakog dana, samo jednom unutra i jednom van. To je sasvim dovoljno kako bi dalo kvalitetu vašim CPS prime međuzubnim četkicama - i pretvorilo oralnu higijenu u brz i jednostavan zadatak.

Na samom početku

Nemojte se iznenaditi ukoliko na početku vaše desni počnu krvariti. To nikako ne znači da je riječ o ozljedi, već o upali uzrokovanoj starim skrivenim plakom. Ova reakcija sasvim je normalna tokom prvih sedam dana korištenja. Vaša CPS prime međuzubna četkica uskoro će se pobrinuti za nastalu upalu i krvarenje će prestati.

Vaš uspjeh

Ukoliko je krvarenje prestalo nakon sedam dana korištenja međuzubne četkice, bili ste uspješni: upala se smanjila i rizik od parodontitisa je izbjegnut. Ukoliko se krvarenje nastavi, odmah kontaktirajte vašeg stomatologa.

Različite veličine

Ovaj uspjeh također znači da se oteklina smanjila: međuzubni prostor je zbog toga malo povećao svoju veličinu, pa stoga sada vjerojatno trebate veću CPS prime međuzubnu četkicu. Pitajte svog stomatologa za savjet.

Potražite savjet

Dentalni stručnjaci mogu vam tačno reći koju veličinu trebate i pokazati vam kako ih pravilno koristiti.

Svi smo različiti

Kao i svaka usta, svaki zub i svaki međuzubni prostor. To znači da se optimalno čišćenje mora prilagoditi individualnoj anatomiji osobe, njezinim godinama i mogućnostima. Savjetujte se o tome od strane stručnjaka. Savršeno, nježno i učinkovito čišćenje zuba jest nešto što ne možete naučiti samo čitajući o tome.

Stručnjak može pomoći

Neka vaše metode (tehnike) čišćenja redovno provjerava vaš stomatolog. On će vam pokazati koja mjesta trebate bolje čistiti i s kojim sredstvima, odnosno gdje je potrebno koristiti konac, a gdje međuzubnu četkicu.

xs
sm
md
lg