UPUTSTVA

Kako pravilno koristiti zubni konac

Kako pravilno koristiti zubni konac

Trik je u:

Napravite čvor na zubnom koncu u obliku petlje. To vam omogućuje da očistite svoje zube bez ozljeđivanja desni.

Tehnika omče
Omotajte konac preko četiri prsta i napravite dvostruki čvor. Držite konac s četiri prsta na jednoj ruci i palcem na drugoj ruci.

Prednost
Zubni konac je sada razapet između palca s jedne i kažiprsta s druge strane. Mora postojati minimalna praznina između palca i kažiprsta, što omogućuje sigurnu i jednostavnu kontrolu tijekom upotrebe, bez njegovog urezivanja u desni. To je sve što je potrebno.

Čišćenje zubnim koncem - detaljno
Detaljne upute tačno opisuju kako pravilno napraviti čvor i očistiti svoje zube.

Detaljne upute

Zubni konac se tradicionalno koristi na način da se prilikom upotrebe omota oko prstiju. Međutim, ovaj način nije ugodan za prste, a može biti i opasan za desni.

Opasnost za desni

Prelaženje zubnog konca preko svake kontaktne tačke (mjesta gdje se dva zuba dodiruju) konvencionalnom metodom čini previše štete: konac isklizne preko kontaktne tačke i zareže se u desni, ozljeđujući ih.

Tehnika omče

Pomoću naše metode rizik se gotovo u potpunosti uklanja. Ova metoda Vam omogućava potpunu kontrolu nad zubnim koncem, bez urezivanja u desni.

 

Korisna pomagala - Priprema

Priprema

Otkinite približno 50 cm zubnog konca.

Korisna pomagala -

Sastavite dva kraja konca i napravite dvostruki čvor. Omča treba da bude dovoljno velika da u nju stanu četiri prsta. Ako je omča prevelika nije sigurna za upotrebu.

Korisna pomagala -

Razdaljina između palca jedne i kažiprsta druge ruke treba da bude minimalna. Tako je najjednostavnije i najsigurnije upravljati zubnim koncem, a da ne oštetite desni.

Korisna pomagala - Savjet

Savjet

Napravite dvostruki čvor. Provucite krajeve zubnog konca dva puta kroz petlju, ne samo jednom.

Korisna pomagala -

S dvostrukim čvorom on ostaje na svojem mjestu.

Korisna pomagala - Čišćenje

Čišćenje

Vodite zubni konac preko svake kontaktne tačke malim vodoravnim pokretima. Tehnikom omče nije potrebno upotrebljavati silu – što znači da gotovo ne postoji rizik od urezivanja zubnog konca u desni.

Korisna pomagala -

Tako, zdaj čistite nežno in učinkovito:

  1. Palec in kazalec razprite le toliko, da bo nujna dolžina nitke objela zob. Na tak način povečate površino, ki bo očiščena.
  2. Previdno dvakrat ali trikrat podrgnite z nitko ob zobni površini navzgor in navzdol, od kontaktne točke do roba dlesni (sulkus).
  3. Z nitko objemite še površino drugega zoba v tem istem medzobnem prostoru in ga očistite kot prvega.
  4. Z majhnimi horizontalnimi/žagajočimi gibi z nitko preidite stično točko na nasprotni strani, da zapusti medzobni prostor. Postopek ponovite v naslednjem medzobnem prostoru.

Svi smo različiti

Kao i svaka usta, svaki zub i svaki međuzubni prostor. To znači da se optimalno čišćenje mora prilagoditi individualnoj anatomiji osobe, njezinim godinama i mogućnostima. Savjetujte se o tome od strane stručnjaka. Savršeno, nježno i učinkovito čišćenje zuba jest nešto što ne možete naučiti samo čitajući o tome.

Stručnjak može pomoći

Neka vaše metode (tehnike) čišćenja redovno provjerava vaš stomatolog. On će vam pokazati koja mjesta trebate bolje čistiti i s kojim sredstvima, odnosno gdje je potrebno koristiti konac, a gdje međuzubnu četkicu.

xs
sm
md
lg