UPUTSTVA

Kako pravilno koristiti međuzubnu četkicu

Kako pravilno koristiti međuzubnu četkicu

Postavite četkicu pod uglom, lagano je potisnite, izravnajte i gurnite kroz međuzubni prostor. Izvadite je van i gotovi ste.

Jednom unutra i jednom van. I gotovi ste
Molimo ovaj potez u čišćenju učinite samo jednom. Neki proizvođači preporučuju taj potez napraviti nekoliko puta, pa čak i rotirati četkicu, ali to samo povećava opasnost od ozljede.

Jednom je dovoljno
Zahvaljujući njihovom dizajnu, dovoljan je samo jedan potez u čišćenju s CURAPROX međuzubnom četkicom: gurnite unutra, povucite van, gotovo. Plak je očišćen, nježno i pažljivo.

Kako pravilno koristiti međuzubnu četkicu  - detaljno 
Pogledajte detaljne upute kako očistiti međuzubne prostore nježno i učinkovito u samo tri jednostavna koraka.

Detaljne upute

CURAPROX međuzubne četkice je vrlo jednostavno koristiti. Isplati se svaki dan odvojiti malo vremena i dobro očistiti međuzubne prostore. Najbolje bi bilo to napraviti svake večeri, prije ili nakon četkanja vaših zuba. To će zasigurno pomoći u prevenciji zubnog karijesa, upale desni i parodontitisa.

Korisna pomagala -

1. Vrh međuzubne četkice položite okomito na desni na ulazu u međuzubni prostor. Međuzubnu četkicu nježno potisnite do polovice dubine međuzubnog prostora, pri čemu potražite optimalni ugao uvođenja (pri svakom međuzubnom prostoru je drugačiji).

Korisna pomagala -

2. Bez potiskivanja prema naprijed, nagnite četkicu prema desnima.

Korisna pomagala -

3. Na kraju nježno potisnite međuzubnu četkicu do kraja i potom je izvucite. Očišćeno!

Koristite pritisak - ali ne silu

Određeni pritisak je potreban kako bi umetnuli četkicu, ali ne prejak. Vaše desni mogu se oštetiti neopreznim korištenjem četkice.

Svi smo različiti

Kao i svaka usta, svaki zub i svaki međuzubni prostor. To znači da se optimalno čišćenje mora prilagoditi individualnoj anatomiji osobe, njezinim godinama i mogućnostima. Savjetujte se o tome od strane stručnjaka. Savršeno, nježno i učinkovito čišćenje zuba jest nešto što ne možete naučiti samo čitajući o tome.

Stručnjak može pomoći

Neka vaše metode (tehnike) čišćenja redovno provjerava vaš stomatolog. On će vam pokazati koja mjesta trebate bolje čistiti i s kojim sredstvima, odnosno gdje je potrebno koristiti konac, a gdje međuzubnu četkicu.

xs
sm
md
lg