CURAPROX četkice za zube

Četkice za zube

CURAPROX četkice za zube

Od kako smo ih 1992. godine predstavili, nismo promjenili četkicu za zube CS. Zašto bi? Stomatolozi i oralni higijeničari su oduševljeni, kao i njihovi pacijenti. Još uvijek odzvanja izjava jednog od pacijenata: »Mislim, da so se moje desni zaljubile!«. Osobe koje jednostavno uživaju u minimalističkom dizajnu zadovoljni su našim CS četkicama za zube i širokim spektrom kombinacija boja. Tajna svih naših četkica za zube - za djecu i odrasle - nalazi se u njihovim vlaknima. CUREN® vlakna nisu od najlona, već od poliestera, tako da su izuzetno nježne i tanke.

Izuzetno nježna njega rubu između zuba i desni

Od kako su četkice za zube CS na tržištu, nismo ih promjenili. Zašto bi? Stomatolozi i oralni higijeničari su oduševljeni, kao i njihovi pacijenti. Još uvijek odzvanja izjava jednog od pacijenata: »Mislim, da so se moje dlesni zaljubile!«. Osobe koje jednostavno uživaju u minimalističkom dizajnu zadovoljni su našim CS četkicama za zube i širokim spektrom kombinacija boja. Tajna svih naših četkica za zube - za djecu i odrasle - nalazi se u njihovim vlaknima. CUREN® vlakna nisu od najlona, već od poliestera, tako da su izuzetno nježne i tanke.

Korisna pomagala - Najveći protivnik plaka: nježnost CUREN® vlakana

Najveći protivnik plaka: nježnost CUREN® vlakana

Zašto naše četkice za zube CS izgledaju ovakve kakve jesu i zašto su tako mekene, nježne i učinkovite? Najvažniji dio četkice za zube su njena vlakna. Kod Curaproxa, za razliku od drugih proizvođača četkica za zube, za izradu vlakana ne koristimo najlon, nego izuzetno fina CUREN® (poliester) vlakna. CUREN® omogućava, da vlakna u isto vrijeme budu vrlo tanka i nježna, što pruža zaštitu od ozljede desni, a i dalje zadržavaju svoju čvrstoću, što osigurava ugodan osjećaj i učinkovitost tokom četkanja.

 

Korisna pomagala - Učinkovito čišćenje površin zbog gusto postavljenih CUREN® vlakana

Učinkovito čišćenje površin zbog gusto postavljenih CUREN® vlakana

Štoviše, na glavi četkice za zube je dosta (zaista mnogo) ovih vlakana. Na četkici CS 5460 ultra soft je ugrađeno 5460 izuzeto finih vlakan s promjerom 0,1 mm, što je čini izuzetno mekanom (ultra soft). Rezultat je neuporedivo učinkovito čišćenje sa malom kompaktnom glavom četkice, koja jednostavno doseže i teško dostupna mjesta.

Korisna pomagala - Za usporedbu

Za usporedbu

Obična četkica za zube ima od 500 do 800, u najboljem slučaju 1000 rijetko postavljenih vlakana. Dakle, značajnu razliku čine hiljade gusto ugrađenih mekanih CUREN® vlakana. Oznaka četke (CS 5460) otkriva broj vlakana koju svaka četkica ima. Što je viša oznaka četkice, to više četkice ima vlakana.

Obična četkica za zube sa cca. 500-800 vlakana: Puno plaka ostane na zubima i između pojedinačnih vlakana. Četkice za zube CURAPROX CS uklanjaja zubne naslage plaka i sprečavaju njihovo nakupljanje - zbog izuzetno gustih vlakana.

 

Korisna pomagala - Mala kompaktna glava

Mala kompaktna glava

Neka mjesta u ustima su praktično nedostupna većini četkica za zube - za gornji kutnjak i unutrašnju stranu gornjih i donjih prednjih zuba. Četkice za zube su dizajnirane tako da ne samo da lako dođu do ovih područja, već ih i učinkovito očiste sa malom kompaktnom glavom.

Korisna pomagala - Savršen položaj zahvaljujući osmerougaone drške: pola na zube, pola na desni

Savršen položaj zahvaljujući osmerougaone drške: pola na zube, pola na desni

Osmerougaona drška omogućuje lakše četkanje pod pravim uglom, pola na desni, pola na zube, tako da pored zuba nježno i učinkovito očistite rub desni.

Korisna pomagala - Novost u svijetu: 7600 vlakana!

Novost u svijetu: 7600 vlakana!

CS smart je ujedno mala i velika: razvijena za djecu od 5 godina, i napravljena je prema uzoru četkice za odrasle CS 5460 ultra soft. Četkica za odrasle ima 5460 ultra mekanih Curen® vlakana – dok CS Smart ima nevjerojatnih 7600 Curen® vlakana koji su još tanji, s promjerom od 0,08 mm. Nije iznenađujuće da nisu samo djeca oduševljena sa CS Smart četkicom za zube. Stručnjaci za zdravlje usta, koji su je probali, su jednostavno oduševljeni i preporučuju je odraslima da je isprobaju.

Korisna pomagala - CS smart

CS smart

  • razvijena za djecu od 5 godina
  • mala glava četkice za temeljito čišćenje
  • 7600 ultra mekih CUREN® vlakana, promjera 0.08 mm
  • osmerougaona drška za pravilno držanje
  • neverjetno meka, nježna i učinkovita
  • i odrasli je vole

Korisna pomagala - Tehnika čišćenja za ljubitelje plesa

Tehnika čišćenja za ljubitelje plesa

Kako da očistim svoje zube? Tajna je u pritisku, koji moramo koristiti što je manje moguće. Najvažnije od svega jest pomicati četkicu malim kružnim pokretima. Čini Vam se teško? Onda pokušajte ovo. Opustite se, pustite neku južnoafričku muziku - salsu, sambu ili nešto sličnog ritma. Sada dopustite da vaši pokreti za čišćenje započnu iz bokova i baš kako njišete bokovima, pomičite svoju četkicu za zube preko vaših zuba, malim i nježnim kružnim pokretima.

Korisna pomagala - Četkica za zube CS 5460 ortho za fiksne ortodontske aparate

Četkica za zube CS 5460 ortho za fiksne ortodontske aparate

Ova četkica ima jedinstven urez za fiksne ortodontske aparate. Prije je bio veliki izazov temeljito očistiti zube sa fisknim ortodonskim aparatom. Sada imamo CS 5460 ortho četkicu za zube sa urezom. 5460 CUREN® vlakana nježno i pažljivo čiste bravice, zube i desni, te osigurava izvrsne rezultate.

Korisna pomagala - CS single pravi je izbor za motivirane

CS single pravi je izbor za motivirane

Da li je ovo uopšte četkica za zube? Naravno. Omogućava optimalan način čišćenja svakog zuba posebno. Učinkovito i nježno čisti i rubove desni. Solo tehniku četkanja je ravio stručnjak za prevenciju Jiri Sedelmayer († 2019), Curaprox se pobrinuo za okruglo odrezana CUREN® vlakna. Zašto su okruglo odrezana? Jer se tako lakše prilagođavaju rubu desni. Četkicu CS single posebno je preporučujemo osobama s fiksnim ortodonskim aparatom i implantatima.

Korisna pomagala - Oštećenja prilikom četkanja? ATA pomaže

Oštećenja prilikom četkanja? ATA pomaže

Naša četkica ATA je idealna za osobe koje su nepravilnim četkanjem oštetili meka zubna tkiva. S njom je gotovo nemoguće četkati s prejakim pritiskom. Zašto? Okrugla drška onemogućuje pritisak palcem i motivira korisnika na držanje drugim prstima. Tako je mogućnost prejakog pritiska manja. To čini ATA četkicu savršenom četkicom za zube za učenje. Tehniku četkanja svakog pojedinog zuba valja naučiti, baš kao i koristiti mekana vlakna bez pritiska. I tek kada je uklonjen pritisak, desni se mogu oporaviti i čak obnoviti.

Korisna pomagala - Postoperativna četkica za zube: CS Surgical mega soft

Postoperativna četkica za zube: CS Surgical mega soft

Oblikovana za posebnu njegu poslije operacija, kod upala desni i tokom zračenja u području usne šupljine. Četkica za zube CS Surgical mega soft sa preko 12 000 veoma tankih vlakana od kojih je svaka samo 0.06 mm promjera, brine o higijeni usta u posebnim medicinskim situacijama. Razvijena u suradnji sa Prof. dr. N. P. Langom, dr. stom. s Univerziteta u Bernu.

Korisna pomagala - Nježan i razigran pristup s CURAkid dječjom četkicom za zube već od prvog zuba

Nježan i razigran pristup s CURAkid dječjom četkicom za zube već od prvog zuba

Napokon, bebe i dojenčad mogu uživati u čišćenju zuba. Koristeći naša jedinstvena CUREN® vlakna, mališanima je osiguran sretan i nježan pristup svakodnevnom četkanju zuba, bez opasnosti od ozljeda osjetljivih dječjih desni. Glava CURAkid četkice je uska i zaštićena mekanom plastičnom navlakom kako se prilikom četkanja ništa u ustima ne bi moglo ozlijediti. Razvijena u saradnji s prof. dr. Adrianom Lussijem i dr. Nadiom-Marinom Kellerhof, na Univerzitetu u Bernu.

xs
sm
md
lg