CURAPROX četkice za zube

Četkice za zube

CURAPROX četkice za zube

Od kako smo ih 1992. godine predstavili, nismo promjenili četkicu za zube CS. Zašto bi? Stomatolozi i dentalni higijeničari su oduševljeni, kao i njihovi pacijenti. Još uvijek odzvanja izjava jednog od pacijenata: »Mislim, da su se moje desni zaljubile!«. Osobe koje jednostavno uživaju u minimalističkom dizajnu zadovoljni su našim CS četkicama za zube i širokim spektrom kombinacija boja. Tajna svih naših četkica za zube - za djecu i odrasle - nalazi se u njihovim vlaknima. CUREN® vlakna nisu od najlona, već od poliestera, tako da su izuzetno nježne i tanke.

Izuzetno nježna njega na rubu između zuba i desni

Od kako su četkice za zube CS na tržištu, nismo ih promjenili. Zašto bi? Stomatolozi i oralni higijeničari su oduševljeni, kao i njihovi pacijenti. Još uvijek odzvanja izjava jednog od pacijenata: »Mislim, da so se moje dlesni zaljubile!«. Osobe koje jednostavno uživaju u minimalističkom dizajnu zadovoljni su našim CS četkicama za zube i širokim spektrom kombinacija boja. Tajna svih naših četkica za zube - za djecu i odrasle - nalazi se u njihovim vlaknima. CUREN® vlakna nisu od najlona, već od poliestera, tako da su izuzetno nježne i tanke.

Korisna pomagala - Najveći protivnik plaka: nježnost CUREN® vlakana

Najveći protivnik plaka: nježnost CUREN® vlakana

Zašto naše četkice za zube CS izgledaju ovakve kakve jesu i zašto su tako mekene, nježne i učinkovite? Najvažniji dio četkice za zube su njena vlakna. CURAPROX, za razliku od drugih proizvođača četkica za zube, ne koristi najlon za izdradu četkica, nego izuzetno fina CUREN® vlakna od poliestera. CUREN® omogućava, da vlakna u isto vrijeme budu vrlo tanka i nježna, što pruža zaštitu od ozljede desni, a i dalje zadržavaju svoju čvrstoću, što osigurava ugodan osjećaj i učinkovitost tokom četkanja.

 

Korisna pomagala - Učinkovito čišćenje površine zbog gusto postavljenih CUREN® vlakana

Učinkovito čišćenje površine zbog gusto postavljenih CUREN® vlakana

Štoviše, na glavi četkice za zube je dosta (zaista mnogo) ovih vlakana. Na četkici CS 5460 ultra soft je ugrađeno 5460 izuzeto finih vlakana s promjerom 0,1 mm, što je čini izuzetno mekanom (ultra soft). Rezultat je neuporedivo učinkovito čišćenje sa malom kompaktnom glavom četkice, koja jednostavno doseže i teško dostupna mjesta.

Korisna pomagala - Za usporedbu

Za usporedbu

Obična četkica za zube ima od 500 do 800, u najboljem slučaju 1000 rijetko postavljenih vlakana. Dakle, značajnu razliku čine hiljade gusto ugrađenih mekanih CUREN® vlakana. Oznaka četkice (CS 5460) otkriva broj vlakana koju svaka četkica ima. Što je veći broj na četkici, to više četkica ima vlakana.

Na običnoj četkici s otprilike 500 – 800 vlakana, zbog toga što su rijetko raspoređena, velika količina naslaga ostaje na zubima. CURAPROX CS četkice za zube temeljito odstranjuju i uništavaju zubne naslage zahvaljujući izuzetno velikoj gustoći vlakana na glavi četkica.

Korisna pomagala - Mala kompaktna glava

Mala kompaktna glava

Nekim četkicama za zube vrlo je teško dosegnuti sva mjesta u ustima (kao što su mjesta iza gornjih kutnjaka, unutrašnje strane gornjih i donjih prednjih zuba). Sve CURAPROX četkice za zube dizajnirane su ne samo da dosegnu i ta područja zuba, već i da ih savršeno očiste. I sve to zahvaljujući maloj, kompaktnoj glavi četkice.

Korisna pomagala - Savršen položaj zahvaljujući osmerougaonoj dršci: pola na zube, pola na desni

Savršen položaj zahvaljujući osmerougaonoj dršci: pola na zube, pola na desni

Osmerougaona drška omogućuje lakše četkanje pod pravim uglom, pola na desni, pola na zube, tako da pored zuba nježno i učinkovito očistite rub desni.

Korisna pomagala - Novost u svijetu: 7600 vlakana!

Novost u svijetu: 7600 vlakana!

CS Smart je mala – ali i velika: razvijena za djecu iznad 5 godina, naša CS Smart dječja četkica za zube izgleda kao CS 5460 ultra soft, zubna četkica za odrasle. Zapravo, u jednom pogledu je manja – a opet u drugom pogledu je veća. Verzija za odrasle ima 5,460 ultrafinih Curen® vlakana – čemu se CS Smart može samo nasmijati jer CS Smart ima nevjerovatnih 7,600 Curen® vlakana koji su još tanji, s promjerom od 0,08 mm. Gotovo da nije iznenađujuće da nisu samo djeca oduševljena s finoćom CS Smart zubne četkice. Dentalni stručnjaci koji su je testirali su jednostavno oduševljeni – i preporučuju i odraslima da je isprobaju.

Korisna pomagala - CS smart

CS smart

  • razvijena za djecu od 5 godine
  • mala glava četkice za temeljito čišćenje
  • 7600 ultra mekih CUREN® vlakana, promjera 0.08 mm
  • osmerougaona drška za pravilno držanje
  • neverjetno meka, nježna i učinkovita
  • i odrasli je vole

Korisna pomagala - Tehnika čišćenja za ljubitelje plesa

Tehnika čišćenja za ljubitelje plesa

Kako da očistim svoje zube? Tajna je u pritisku, koji moramo koristiti što je manje moguće. Najvažnije od svega jest pomicati četkicu malim kružnim pokretima. Čini Vam se teško? Onda pokušajte ovo. Opustite se, pustite neku južnoafričku muziku - salsu, sambu ili nešto sličnog ritma. Sada dopustite da vaši pokreti za čišćenje započnu iz kukova i baš kako njišete kukovima, pomičite svoju četkicu za zube preko vaših zuba, malim i nježnim kružnim pokretima.

Korisna pomagala - Četkica za zube CS 5460 ortho za fiksne ortodontske aparate

Četkica za zube CS 5460 ortho za fiksne ortodontske aparate

Ova četkica ima jedinstven urez za fiksne ortodontske aparate. Prije je bio veliki izazov temeljito očistiti zube s fisknim ortodonskim aparatom. Sada imamo CS 5460 ortho četkicu za zube sa urezom. 5460 CUREN® vlakana nježno i pažljivo čiste bravice, zube i desni, te osigurava izvrsne rezultate.

Korisna pomagala - CS single pravi je izbor za motivirane

CS single pravi je izbor za motivirane

Zar je to zaista četkica za zube? Ne postoji bolji način četkanja zuba: zub po zub kako bismo savršeno očistili liniju desni, a pri tome bili nježni prema njima. Jiri Sedelmayer († 2019) razvio je novu tehniku čišćenja nazvanu Solo tehnika, a CURAPROX je dizajnirao upravo savršenu četkicu za zube koja prati tu tehniku: ne samo da ima CUREN® vlakna, već također ima glavu s okruglo rezanim vlaknima. Zašto je to važno? Četkica i glava s takvim vlaknima dizajnirane su kako bi vlakna anatomski savršeno odgovarala liniji desni. CS single četkica je osobito primjerena osobama s ortodontskim aparatima i implantatima – ili samo za jednostavni užitak savršenog četkanja, s jednostavno zapanjujućim rezultatima.

Korisna pomagala - Oštećenja prilikom četkanja? ATA pomaže

Oštećenja prilikom četkanja? ATA pomaže

Naša ATA četkica za zube idealna je za osobe sa zubima oštećenim od četkanja: Upotrebljavajući ATA četkicu gotovo je nemoguće četkati zube s primjenom pritiska. Razlog tome je što njezin okrugli držač potiče korisnike da četkicu drže prstima, bez pritiska palcem. U tom slučaju gotovo je nemoguće držati četkicu šakom, a primjena pritiska smanjena je na najmanju moguću mjeru. To čini ATA četkicu savršenom zubnom četkicom za učenje: tehniku četkanja svakog pojedinog zuba valja naučiti, baš kao i koristiti mekana vlakna bez pritiska. I tek kada je uklonjen pritisak, desni se mogu oporaviti i čak obnoviti.

Korisna pomagala - Postoperativna četkica za zube: CS Surgical mega soft

Postoperativna četkica za zube: CS Surgical mega soft

Oblikovana za posebnu njegu poslije operacija, kod upala desni i tokom zračenja u području usne šupljine. Četkica za zube CS Surgical mega soft s preko 12 000 veoma tankih vlakana od kojih je svaka samo 0.06 mm promjera, brine o higijeni usta u posebnim medicinskim situacijama. Razvijena u suradnji sa Prof. dr. N. P. Langom, dr. stom. s Univerziteta u Bernu.

Korisna pomagala - Nježan i razigran pristup s CURAkid dječjom četkicom za zube već od prvog zuba

Nježan i razigran pristup s CURAkid dječjom četkicom za zube već od prvog zuba

Napokon, bebe i dojenčad mogu uživati u čišćenju zuba. Koristeći naša jedinstvena CUREN® vlakna, mališanima je osiguran sretan i nježan pristup svakodnevnom četkanju zuba, bez opasnosti od ozljeda osjetljivih dječjih desni. Glava CURAkid četkice je uska i zaštićena mekanom plastičnom navlakom kako se prilikom četkanja ništa u ustima ne bi moglo ozlijediti. Razvijena u saradnji s prof. dr. Adrianom Lussijem i dr. Nadiom-Marinom Kellerhof, na Univerzitetu u Bernu.

xs
sm
md
lg