CURAPROX za bebe i malu djecu

Bebe i mala djeca

CURAPROX za bebe i malu djecu

Zahvaljujući biofunkcionalnosti CURAPROX Baby proizvodi su u savršenoj harmoniji s prirodnim razvojem svakog dijela bebinih usta, od čeljusti i zuba pa sve do disanja. 

Korisna pomagala - Duda, koja umiruje i roditelje

Duda, koja umiruje i roditelje

Zdravi zubi od samog početka. Naša patentirana medicinska duda pomaže spriječiti nastanak problema sa zagrizom i deformaciju čeljusti koja može biti uzrokovana običnim dudama. Naš CURAbaby glodalica je kombinacija zvečke i masirajuće četkice za zube koja priprema dječja usta za susret s njihovom prvom četkicom. Čim se pojave maleni zubići, sljedeći je korak CURAkid četkica za zube. Ona je izuzetno mekana i posebno nježna - osigurava učinkovitu preventivnu njegu od samog početka.

Korisna pomagala - Zdravlje započinje u ustima

Zdravlje započinje u ustima

CURAPROX Baby proizvodi pomažu roditeljima da svoju djecu nauče pravilno četkati bez suza. CURAPROX Baby glodalica i četkica su savršeni i nježni alati za bebe i malu djecu, čineći brigu za zube zabavnom. Zaigrani pristup oralnoj higijeni u mladoj dobi osigurava mliječnim zubima i potom trajnim zubima najbolji mogući početak. Mliječni zubi su držači mjesta za trajne nasljednike i potpomažu razvoj govora kao i čeljusti lica. Mnoge povrede se mogu izbjeći s pravim i nježnim pomagalima. Ortodontska terapija kod tinejdžera je često neophodna upravo zbog pogrešne dude u ranom djetinjstvu. CURAPROX surađuje sa stručnjacima kako bi osigurao da bebe dobiju najnježniju oralnu brigu od samog početka.  

Korisna pomagala - Izbjegavanje ortodonskih aparatića za zube

Izbjegavanje ortodonskih aparatića za zube

Nema boljeg načina da se izbjegnu dugoročne posljedice i nepravilnosti, kao što su križni zagriz, prisilni zagriz i retruzivna okluzija osim s ortodontskom dudom. Poseban oblik CURAPROX dude omogućava da možete sa sigurnošću ostaviti dijete da je cucla. Razvijena u suradnji sa specijalistom ortodoncije Herbertom Pickom, dr.med.dent.

Korisna pomagala - Biofunkcionalna duda

Biofunkcionalna duda

Obične dude uzrokuju pogrešno pozicioniranje čeljusti i zuba. Ovo može dovesti do zdravstvenih problema, uključujući poremećaje disanja, spavanja i gutanja, teškoće u koncentraciji, loše držanje i drugo.

Duda CURAPROX Baby, koju je razvio dr. Herbert Pick, sprječava estetske i zdravstvene poteškoće koje nastaju kao posljedica korištenja običnih duda. CURAPROX Baby to čini svojom biofunkcionlnim dizajnom: duda je dizajnirana na način koji sprječava pomicanja i oštećenja kod redovnog korištenja, a to čini zahvaljujući tome što ostavlja dovoljno mjesta za normalan razvoj jezika i nepca. Nepce ne dobiva oblik visokog luka, a gornji zubni niz se razvija u pravilan okrugli oblik. Ova CURAPROX Baby duda označava prekretnicu za oralno i opšte zdravlje beba.

Korisna pomagala - Prevelik pritisak šteti zdravju

Prevelik pritisak šteti zdravju

Obične dude često kao posljedicu imaju okluzalne anomalije i deformacije čeljusti: one vrše jak pritisak na nepce. Pritisak se pojačava vakumom koji se stvara prilikom sisanja. S CURAPROX Baby dudom, nepce se razvija bez pritiska i stvaranja vakuma.

 

Korisna pomagala - Karakteristike dude CURAPROX Baby

Karakteristike dude CURAPROX Baby

 • Plosnati dio i bočne strane dude sprječavaju nastanak križnog zagriza i osiguravaju pravilan razvoj zubnih lukova.
 • Nepce ne poprima oblik visokog luka, sprječava se disanje na usta i potiče normalno disanje na nos.
 • Spljošteni dio sprječava nastanak otvorenog zagriza, silikonski štit je odmaknut od čeljusti kako bi se spriječila retruzija.
 • Silikonski štit pomaže u sprečavanju poremećaja gutanja.
 • Duda imitira prirodan proces dojenja.
 • Silikonska površina sa sitnim izbočinama osigurava da se pljuvačka brzo suši ispod štita i ne uzrokuje iritacije kože.
 • Biofunkcionalnost potiče prirodne procese rasta.
 • U potpunosti sigurna za korištenje – bez štetnih Bisfenola (BPA), Ftalata i Azo boja

Traka za dudu

Dude iglodalice za žvakanje često znaju pasti na pod te se zaprljati ili izgubiti

Praktična i elegantna traka je savršena zaštita za dude i glodalice. Neugodno ispadanje i čišćenje postaje stvar prošlosti, ali i sprječava njihov gubitak.

 • Traka s kopčom osigurava brzo postavljanje na štit dude ili glodalice
 • Jednostavan i siguran mehanizam pričvršćivanja
 • U potpunosti sigurna za korištenje - bez štetnih Bisfenola (BPA), Ftalata i Azo boja

Budi znatiželju i ublažava bol

CURAPROX Baby glodalica s masirajućom četkicom i zvečkom smiruje bolove i nelagodu izazvane nicanjem zubi, bez potrebe za analgeticima. Osim toga, njegovi oralno-taktilni, vizualni i zvučni poticaji potiču razvoj urođene znatiželje i može se sigurno koristiti od 8. sedmice starosti. Naše masažne i didaktičke četkice pripremaju bebe za pravu CURAPROX četkicu. Razvijen je u suradnji sa dr. Nadiom Marinom Kellerhoff sa Univerziteta u Bernu, Švicarska.

Korisna pomagala - Karakteristike CURAPROX Baby prstena za žvakanje

Karakteristike CURAPROX Baby prstena za žvakanje

 • Zvečka sa lopticama u boji za održavanje interesa i razvoja koordinacije oko-ruka.
 • Držanje, osjećanje, vid, sluh: različite površine različitih stepeni tvrdoće.
 • Beba otkriva uzbudljive površinske strukture jezikom i nepcem.
 • Masirajuća i didaktička četkica: stimulirajući elementi pripremaju bebu na njenu prvu četkicu.
 • Izrađen je od biokompatibilnih materijala, otpornih na pljuvačku, lom i ugrize nepcem.
 • Bebe vole CURAbaby zbog njegovih uzbudljivih površina, materijala i zvukova.

Korisna pomagala - Nježno i zaigrano od prvog zuba

Nježno i zaigrano od prvog zuba

Konačno, bebe i mališani mogu uživati u čistim zubima čim odrastu. Koristeći naša jedinstvena CUREN® vlakna, najmlađima je osigurano sretno i nježno četkanje zubi, bez ikakvih oštećenja osjetljivog zubnog mesa. Glava četkice CURAkid je vrlo uska i presvučena mekom plastikom tako da usta zaista ne mogu biti oštećena. Četkica za zube CURAkid razvijena je u suradnji s Adrianom Lussijem, dr. dent. med. i Nadio-Marino Kellerhoff, dr. dent. med., sa Univerziteta u Bernu. Ovo je četkica za zube CURAkid CK 4260 ultra soft.

Korisna pomagala - Savršeno za djecu: Curaprox ATA

Savršeno za djecu: Curaprox ATA

Ova četkica za zube je idealna za osobe koje su nepravilnim četkanjem oštetili meka zubna tkiva. S njom je gotovo nemoguće četkati s prejakim pritiskom. Zašto? Okrugla drška onemogućuje pritisak palcem i motivira korisnika na držanje drugim prstima. Tako je mogućnost prejakog pritiska manja. To čini četkicu za zube ATA idealnom za učenje na putu od CS 5460 ultra soft prema CS Single i načinu kako čistiti svaki zub posebno, što je značajno za solo tehniku.

 • Okrenuta, izuzetno mala glava
 • 4860 CUREN® vlakana, promjera 0,1 mm
 • Okrugla drška za sprečavanje pritiska palcem
 • Razvijena u suradnji sa stomatolozima Univerziteta u Bernu

Korisna pomagala - Karakteristike CURAPROX Baby četkice za zube

Karakteristike CURAPROX Baby četkice za zube

 • Izuzetno uska glava četkice
 • Mala, gumirana glava četkice sprečava povrede
 • 4260 CUREN® vlakana promjera 0,1 mm čiste temeljito i nježno
 • Okrugla drška za sprečavanje pritiska palcem
 • Samostojeća četkica za zube
 • Razvijeno u suradnji s Univerzitetom u Bernu

xs
sm
md
lg