TEMAT

Vija e gengivave , porta hyrese drejt shendetit oral

Bakteret akumulohen në vijën e dhëmbëve shumë shpejt dhe janë të vështira për tu hequr. Këtu bëhen edhe gabimet më të mëdha kur lahen dhëmbët.

Mjetet ndihmuese - Bakteret akumulohen në vijën e dhëmbëve shumë shpejt dhe janë të vështira për tu hequr. Këtu bëhen edhe gabimet më të mëdha kur lahen dhëmbët.

Shumë njerëz në mënyrë intuitive përdorin shumë forcë kur lajnë hapësirën midis dhëmbëve dhe gengivave.Eshtë fakt që bakteriet grumbullohen shumë shpejt në këtë vijë duke u strukturuar dhe duke formuar pllakë.Eshtë gjithashtu fakt që kjo zonë është e vështirë për tu pastruar. 

Mjetet ndihmuese - Sulmet nuk kuptohen për shumë vite

Sulmet nuk kuptohen për shumë vite

Ushtrimi i forcës thjesht përkeqëson situatën-kryesisht kur përdoret një furcë me fije të forta e cila mund të shkaktojë dëmtimë në gengiva të cilat fillimisht nuk vërehen.Dëmtime  të tilla vërehen vetëm kur mishërat e dhëmbëve janë tërhequr dhe qafa e dhëmbit është ekspozuar.

Pllaka në hapësirën midis  dhëmbit dhe gengivës duhet larguar me kujdes,përndryshe depozitat nga mbetjet ushqimore dhe bakteret prezente në kavitetin oral do të cojjnë në prishje të dhëmbit dhe inflamacion të gengivës(gengivit).Infeksione si këto janë dëmtuese sepse me kalimin e viteve,në mënyrë të fshehtë cojnë në periodontit duke sulmuar dhe dobësuar periodontin. 

Mjetet ndihmuese - Zemra në rrezik

Zemra në rrezik

Mungesa e kujdesit nuk është e dëmshme për dhëmbët dhe gengivat.Nëse toksinat bakteriale nga goja  hyjnë në qarkullimin e gjakut,vendosin zemrën,mushkëritë ,trurin dhe sistemin imunitar në rrezik .

Si mbrojtje ndaj sëmundjeve vaskulare,doktorët e familjes rekomandojnë një dietë të shëndetëshme ,ushtrime dhe përkujdesje të duhur dentare.

Njerëzit që i kushtojnë vëmëndje vijës së dhëmbëve ulin riskun e sëmundjeve të gengivave dhe pasoajave të saj.

 

xs
sm
md
lg