BUZËQESHJE

Tre herë në ditë apo vetëm në mbrëmje?

Sigurisht në mbrëmje. Dhe ndonjëherë ju madje duhet të prisni para pastrimit.

Mjetet ndihmuese - Sigurisht në mbrëmje. Dhe ndonjëherë ju madje  duhet të prisni para pastrimit.

Kur duhet të pastrohen dhëmbët e mi? Tre herë në ditë? Pas çdo vakti? Studimet shkencore kanë dhënë një përgjigje të qartë: është e mjaftueshme të hiqet pllaka çdo 24 orë. Para se të shkoni në shtrat është më e mira.

Megjithatë, kjo është absolute që duhet pastruar çdo dhëmb me përpikmëri.

Mjetet ndihmuese - Dy herë në ditë

Dy herë në ditë

Duke ditur se shumica e njerëzve nuk do të marrin një kujdes për dhëmbët nga profesionistët Dentar, ne në CURAPROX rekomandojmë pastrimin e dhëmbëve tuaj dy herë në ditë. Koha që ju zgjidhni varet nga ju. Një profesionist parandalues dentar përshkruan metodën e tij kështu: gjatë ditës, ai e bën disa xhiro të shpejta me furçën e dhëmbëve të tij - kryesisht për të hequr mbetjet e ushqimit. Në mbrëmje, megjithatë, ai merr kohën e duhur për higjienën e kujdesshme orale.

Mjetet ndihmuese - Pse në mbrëmje?

Pse në mbrëmje?

Gjatë natës, kur ne jemi në gjumë, ka shumë pak pështymë gojë dhe buzët tona mezi lëvizin. Gjatë ditës, pështyma dhe lëvizjet ndihmojnë për të hequr mbetjet e ushqimit dhe pllakën. Bakteret dhe pllaka në këtë mënyrë mund të lulëzojnë pa u tronditur gjatë natës. Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë pastrimin e dhëmbëve tuaj dhe boshllëqet midis dhëmbëve veçanërisht mirë para se të shkoni në shtrat.

Nëse ju lani një herë ose dy herë në ditë: ekspertët CURAPROX këshillojnë një masë parandaluese: Dhëmbët nuk duhet të pastrohen menjëherë pasi konsumojmë ushqim dhe pije. Një kohë pritje të paktën gjysmë ore është e rekomanduar.

Mjetet ndihmuese - Acid attacks the dental enamel

Acid attacks the dental enamel

Stop Press: Brushing your teeth straight after eating or drinking actually increases the risk of damage to the enamel!

By waiting for half an hour it allows the saliva in the mouth to start its good work and to lower the acidy levels. Brushing at this point is far more effective.

xs
sm
md
lg