BUZËQESHJE

SLS ose formula e butë?

Jo çdo pastë dhëmbësh përmban aditiv që promovon-shëndetin. Ja pse më pak është më shumë për CURAPROX.

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Jo çdo pastë dhëmbësh përmban aditiv që promovon-shëndetin. Ja pse më pak është më shumë për CURAPROX.

Për egjiptianët e lashtë, kjo ishte një përzierje e uthullës dhe shtufit. Romakët thuhet se kanë përdorur guaska deti dhe në Mesjetë njerëzit përdornin hir ahu dhe karafil.

Në ditët e sotme përmbajtja e pastës së dhëmbëve është larg nga përbërësit natyral. Pasta dhëmbëve standarde zakonisht përmbanë agjentë kimikë për zbutje, ruajtës sintetik, aromatizues artificial - dhe në veçanti detergjentë agresive dhe një rritje e vajrave thelbësore për rritjen e ndjesisë së freskisë, shpesh në dëm të mukozës orale.

Detyrat kryesore të një paste dhëmbësh

Së pari, një pastë dhëmbësh nxit pastrimin mekanik me një furçë dhëmbësh. Së dyti, ajo të jep një ndjenjë freskie, e cila është arsyeja pse pastat shpesh kanë vajra esenciale të shtuar të tilla si me mente për të freskuar frymën.

Për efekt pastrimi, shumica e pastave kanë substanca të shtuara pastrimi si agjentë shkumues (detergjente). Kjo paketë me shkumë dhe ujë largon papastërtitë nga dhëmbët kur ato pastrohen me furçe.

SLS është përdorur zakonisht si një agjent shkumës. SLS është krijuar nga trajtimi i alkooleve yndyrore me acid sulfurik. Edhe pse ky pastrues ka një shkallë të lartë të pastrimit, ai i ka të konsiderueshme - rreziqet e shëndetit - provuar shkencërisht.

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Kjo varet nga përbërësit aktiv - madje edhe ato që nuk janë aty

Kjo varet nga përbërësit aktiv - madje edhe ato që nuk janë aty

SLS irriton lëkurën dhe mukozën orale, shkakton vdekjen e qelizave të bardha të gjakut, çon në gjakderdhje  të mishrave, konsumuarit të mukozës dhe nxit formimin e ulçërës në gojë.

Në kontrast me shumicën e pastave të zakonshme, CURAPROX ka prezantuar Enzycal, e cila nuk përmban asnjë SLS. Enzycal mbron mukozën orale nga acarimi dhe dukshëm zvogëlon rrezikun e ulçërs në gojë.

Enzycal njëkohësisht stabilizon dhe forcon funksionet antibakteriale dhe rimineralizon pështymën me enzimat natyrore - pa ndonjë nevojë për ekzogjene shtesë apo përbërës të prodhuar në mënyrë sintetike.

Për më tepër, pasta e dhëmbëve enzycal përmban vetëm një sasi minimale të mentes: vajra esencial të tilla si kjo gjithashtu irritojnë mukozën orale nëse përdoren jashtë mase.

Çfarë duhet një pastë dhëmbësh të bëjë? Nëse kjo dihmon për të pastruar, mbrojtur kundër kariesit apo freskimin e frymës - ajo nuk duhet të jetë e dëmshme në asnjë mënyrë.

xs
sm
md
lg