BUZËQESHJE

Pllakë ose membranë?

Pllaka:e hequr. Sipërfaqet e dhëmbëve: të lëmuara. Por sapo keni lënë praktikën dentare se ajo fillon e gjitha përsëri në gojën tuaj.

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Pllaka:e hequr. Sipërfaqet e dhëmbëve: të lëmuara. Por sapo keni lënë praktikën dentare se ajo fillon e gjitha përsëri në gojën tuaj.

Vetëm disa minuta pas një pastrimi profesional, një cipë ultra e hollë fillon të zhvillohet në dhëmbët tuaj. Kjo cipë - e quajtur nga profesionistët si membrana në gojë  -  formohet kryesisht nga proteinat që janë në pështymë. Puna e membranës është të parandalojë acidet që të mos sulmojnë dhëmbët dhe lëshimin e mineraleve aty. Ashtu si një membranë lubrifikuese, ajo mbron dhëmbët kur përtypet nga të konsumuarit e ushqimit apo dhëmbët e tjerë. Kjo membranë e freskët është miqësore me dhëmbët - në këtë fazë.  

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Sistem patogjen

Sistem patogjen

Megjithatë, bakteret shpejt fillojnë të përmbahen në membranë. Bakteret formojnë një masë ngjitëse nga depozitat e ushqimit të tilla si proteinat dhe sheqernat. Gjithashtu e njohur si pllaka, kjo membranë është në fakt e lehtë për tu hequr. Por në qoftë se ajo nuk heqet, membrana e re shpejt merr dimension, bëhet e strukturuar dhe solide dhe shpejt mbulohet nga membrana e ardhshme dhe tjatra e kështu me radhë. Së shpejti një mik bëhet armik.

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Po tani?

Po tani?

Ju mund të mendoni se paksa membranë nuk është ndonjë gjë e madhe. Por problemi është se, pas pak ditësh, lëndët ushqyese dhe produktet e metabolizmit janë tashmë duke u shkëmbyer në mënyrë sistematike në mes të shtresave të membranave, gjë që dëmton si mishrat dhe dhëmbët. Për shembull, disa baktere përdorin sheqerin - dhe pastaj në mënyrë të fshehtë prodhojnë acide agresivisht. Këto acide shpërndajnë kripërat minerale nga sipërfaqja e dhëmbëve. Kariesi është rezultati.

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Një hile e natyrës

Një hile e natyrës

Vija e mishrave gjithashtu reagon ndaj kësaj membrane të strukturuar dhe produkteve metabolike të mikroorganizmave të saj: kjo do të thotë armiqësore ndaj baktereve, që do të thotë inflamacion i mishrave. Gingiva është në fakt një mashtrim i natyrës, por dëmtohet mishi i dhëmbëve në këtë proçes afatgjatë. Nëse gingiva mbetet e pa trajtuar, atëherë periodontitis ose shkatërrimi i indeve mbështetës të dhëmbëve është rezultati.

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Hiqni membranën: është vetë thjeshtësia

Hiqni membranën: është vetë thjeshtësia

Membrana është e lehtë për tu hequr me një furçë dhëmbësh, furçë ndërdhëmbore dhe me pe dentar -  ose të paktën mund të ndërpritet në zhvillimin e saj destruktiv dhe kjo është po aq e dobishme. Vetëm duke dëmtuar zinxhirin e furnizimit të shtresave të strukturuara në pllakë mund të ndërpritet sistemi patogjen në pllakë - për një maksimum prej 24 orësh. Deri atëherë, membrana është vetë organizuar përsëri - dhe ka vendosur sistemin e saj të rrezikshm në lëvizje përsëri.

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Prandaj

Prandaj

Është e vlefshme të qenit po aq miqësor ndaj kësaj membrane, kjo membranë miqësore: duke mos ngrënë shumë sheqerna dhe duke mos e marrë lehtë me pijet që janë veçanërisht me acid, të tilla si lëngje frutash, Cola dhe pije energjike. Dhe çfarë në lidhje me pllakën e vjetër, këto shtresa antipatike membrane? Pastrojini ato rregullisht; me një furçë dhëmbësh, furçë ndërdhëmbore dhe me pe dentar.

xs
sm
md
lg