Media

Contact+41 (0)41 319 45 45
Email: media@curaprox.com
Twitter: @Curaprox
Facebook: facebook.com/CuraproxAlbania
Instagram: instagram.com/CuraproxAlbania

Press and media information

Press release Black Is White, March 2015
Presskit IDS 2015 Cologne

Press release Mind the gap: Superduo, 06.01.2015

Press kit for Dental Berne 2014
More than 7,000 bristles: Curaprox has a really soft children’s toothbrush , 20. May 2014
Enzycal now in three versions, 04. March 2014
Statement – No plastic microbeads in toothpastes, 23. January 2014
Press kit for IDS Cologne 2013, March
5. March 2013 Curaprox is now producing its toothpaste in Switzerland
Press kit for Dental Berne 2012
Press kit for IDS Cologne 2011

In the press

«Herr der Bürsten», Reader’s Digest 02/2015 
«Prävention ist eine kulturelle Errungenschaft», Dental Tribune, 3. Dezember 2014

Familiengesundheit interessiert die Luzerner, Neue Luzerner Zeitung 30. Mai 2014
Portrait Ueli Breitschmid, Die Südostschweiz 23. Mai 2014
Die Prophylaxe ist ein Stiefkind, Dental Tribune, 05. März 2014
Farbenvielfalt für die Zähne, Glückspost, 06. März 2014
Bunte Bürsten für weisse Zähne, Schweizer Familie 10/2014
Marketing – bei dem alle gewinnen Zahn Zeitung Schweiz Nr 5 2013
Zähneputzen ist eine Kunst, Dental Tribune No 9/2013
Eine exquisite Nervensäge, Das Magazin, 24/2013
So putzen Sie Ihre Zähne richtig, Gesundheitstipp, Mai 2013
Saubere Sache, wir eltern 3/2013
Das A und O des Zähneputzens, Zentralschweiz am Sonntag, 20/2013
Menschen im Fokus: Interview mit Ueli Breitschmid, Radio Proton 16. Februar 2013
Biofilm, ZMK April 2012
Eine schlechte Mundhygiene schadet dem ganzen Körper, praemolar 4-11
Zahnseide lässt das Zahnfleisch schrumpfen, Gesundheitstipp, 9/2010
Das leidige Zahnseideln, Zentralschweiz am Sonntag 40/2009

Fakte

 • Curaprox është marka e kujdesit oral e Curaden AG në segmentin premium
 • Curaden AG u formua në vitin 1972 dhe ka vendosur ritmin në kujdesin oral siç rekomandohet nga profesionistët e dhëmbëve. Qëllimi është për të arritur pranimin më të lartë të mundshëm me efikasitet maksimal dhe efekt sa më shumë të ulët të mundshëm negativ
 • Në fund, janë përdoruesit të cilët vendosin mbi efikasitetin dhe / ose dëmin e një produkti të kujdesit oral. Bazuar në këtë pasqyrë dhe në bashkëpunimin me Jiri Sedelmayer († 2019), Curaden ka zhvilluar metodat dhe sesionet e trajnimit për profilaksi individuale orale (iTOP). Personeli që punon në operacione, farmacitë dhe objektet e kujdesit janë të trajnuar në pastrimin e dhëmbëve në përputhje me konceptet e iTOP. www.itop-dental.com
 • Curaden është një kompani zvicerane në pronësi dhe qëndër në Kriens pranë Lucernës, Zvicër. Produktet shiten globalisht nëpër botë. Të gjitha prodhimet CURAPROX janë të dizajnuara dhe të zhvilluara në Zvicër, vënd i cili ku janë prodhuar edhe shumica e tyre
 • Numri i të punësuarve në Zvicër: 34
 • Filialet në Angli, Danimarkë, Gjermani, Itali, Republika Çeke, Sllovaki, Meksikë, Brazil, Francë. Me partnerët e shpërndarjes në mbarë botën

Misioni

 • Curaprox ofron produkte të kujdesit oral për të mbajtur gojën dhe dhëmbët e shëndetshëm në çdo moshë - nga foshnjat deri në pleqëri
 • Gama e produkteve fokusohet kryesisht në kujdesin parandalues me anë të pastrimit mekanik, nën-ndahet në produkte për parandalimin primar (për të parandaluar sëmundjen) dhe produkte që shoqërojnë trajtimin (për të rivendosur dhe për të ruajtur shëndetin gjatë dhe pas trajtimit)
 • Produktet kryesore në profilaksinë primare: furçat CPS ndërdhëmbore prime, furçat CS 5460 ultra të buta, furçat zanore CURAPROX Hidrosonik , pastë dhëmbësh Enzycal, furçat dhe unazat CURABABY dhe biberon.
 • Produktet kryesore që shoqërojnë trajtimin (profilaksive sekondare): Curasept ADS®  me shpëlarje chlorhexidine, furçat post-kirurgjike, furçat CPS të forta dhe implant furçat implant për të pastruar implantet, kujdesi për proteza BDC.
 • Zhvillimi i produktit: në bashkëpunim me profesionistët e dhëmbëve në fushën e mësimdhënies dhe kërkimit shkencor, si dhe në praktikat dentare
 • Shpërndarja: nëpërmjet dentistëve dhe praktikave të higjienës dentare si dhe nëpërmjet farmacive të zgjedhura, në mbarë botën

Pasqyrim

Në vitin 1972, ne kemi prodhuar furçat e para ndërdhëmbore për profilaksi primare që janë të destinuara edhe për njerëzit që nuk kanë ndonjë problem si gingivitet. Këtu është një përmbledhje e shkurtër:

 • 2014 Prezantimi i implantit-ruajtës, peri dentar elastik. Lloji i ri i pastrimit të kësaj risie globale e cila kujdeset për brazdat rreth implantit
 • 2014 Prezantimi i CS Smart, furçë dhëmbësh për fëmijë dhe të rritur: 7,600 filamente me një diametër prej 0.08mm
 • 2014 pasta e dhëmbëve Enzycal është në dispozicion në tri versione, njëra prej të cilave nuk përmban asnjë grimcë fluori
 • 2012 Prezantimi i perit dentar DF 845 me fije leshtore: Për herë të parë, fijet janë në dispozicion që nuk zbuten dhe bymehen për shkak të pështymës, por mbeten të qëndrueshme
 • 2011 Prezantimi i furçës së dhëmbëve zanore Hidrosonike me filamente CUREN®. Zhvilluar në bashkëpunim me Prof. Dr. med. dent. Ulrich P. Saxer
 • 2009 shtohet në gamën e produkteve Curaden, biberoni i patentuar dhe projektuar nga Dr. med. dent.Herbert Pick për të parandaluar  deformime në nofulla
 • 2006 Prezantimi i furçës CS 5460 ultra e butë: 5,460 filamente CURADEN® në një furçë
 • 2006 Zhvillimi dhe prezantimi i Enzycal,pasta e dhëmbëve pa SLS,  lactoperoxidase që ndihmon në parandalimin e ulçerës në gojë
 • 2005 Prezantimi i iTOP për të motivuar dhe udhëzuar trajnerët dhe pacientët për kujdesin oral
 • 2000 patentimi i CURAL®: një aliazh pa nikelai cili ka një forcë  pesë herë më të lartë për përdorim në furçat ndërdhëmbore; përdorur në CPS prime
 • 2000 Prezantimi i CPS Prime 06, furçën më të mirë të qëndrueshme ndërdhëmbore në mbarë botën
 • 2000 Zhvillimi i gamës së produkteve për fëmijë me unaza për dhëmbët dhe furçe dhëmbësh të bazuar në Universitetin e Bernës, të patentuar dhe fituese e çmimit për konceptin e parë furça dhe unaza dhëmbësh per foshnje
 • 2000 patentimin e perit dentar për implantet planifikuar për futjen në treg në vitin 2013
 • 2000 Prezantimi i CURASEPT me ADS®, shpëlarjes së parë dhe të vetme me chlorhexidine pa njolla me ngjyrë kafe dhe pa prishur shijen
 • 1999 Zhvillimi i furçës së dhëmbëve të parë kirurgjikale, mega kirurgjikale CS e butë, për kujdesin post-operacion
 • 1998 Prezantimi i furçes të parë spirale për kujdesin e implantit: CPS implant
 • 1997 Prezantimi i furçave ndërdhëmbore CPS prime për profilaksi fillore me synim hapësira ndërdhëmbore të shëndetshme dhe të mbyllura. "Një revolucion në kujdesin oral", sipas Ueli Breitschmid
 • 1996 patentimi nga sondat IAP për matjen e hapësirave ndërdhëmbore; suplementare IAC karta udhëzimi për pacientët. Vetëm qasja e saktë e kombinuar me furçën me diametër maksimal mund të mbrojë kundër sëmundjeve të mishrave
 • 1995 Zhvillimi i furçës së tufëzuar CS Single me filamente CUREN®
 • 1994 Patentimin e furçës për proteza me BDC Omega, furçë për sipërfaqet e brendshme
 • 1994 Prezantimi i kujdesit për proteza BDC bazuar në acid limoni
 • 1993 Zhvillimi i furçës të dhëmbëve me filamente CUREN®
 • 1986 Patentimi i mbajtësit të përbashkët dhe suksesi i sistemit për furçat ndërdhëmbore
 • 1982 Patentimi i sistemit CPS me mbajtësit metalik 410 dhe prezantimin e CPS 10, furçës më të mirë ndërdhëmbore në mbarë botën
 • 1979 Noldi Braun nga rajoni Toggenburg realizoi dizanjij e furçës së dhëmbëve CS
 • 1972 Zhvillimi dhe prezantimi i 631 LS, furça ndërdhëmbore më e mirë në atë kohë; për herë të parë, tela çeliku kirurgjie që nuk ndryshken, siguruan stabilitet maksimal
xs
sm
md
lg