GUIDA

Larja e saktë duke përdorur një furçë dhëmbësh manuale

Larja e saktë duke përdorur një furçë dhëmbësh manuale

The trick is:

Poziciononi furçën në një kënd, gjysma në mishrat, gjysma në dhëmbë, dhe pastroni me lëvizje të shkurtëra rrethore , në mënyrë ideale pa presion. Kjo është e gjitha
.
Sigurisht që ka një udhëzues më të detajuar
Megjithatë, nëse ju kujtohet udhëzimi fillestar, ju jeni tashmë në rrugë të drejtë: ju po pastroni dhëmbët tuaj dhe vijën e mishrave (marzhi gingival) butësisht si dhe në mënyrë efektive në sajë të shumë filamenteve të buta CUREN® . Presioni, veçanërisht në kombinim me qime të mesme apo të forta, shpesh shkakton dëme në dhëmbët dhe mishrat.

Udhëzime të hollësishme

Udhëzimet e mëposhtme janë për t'ju ndihmuar të pastroni dhëmbët tuaja si duhet. Lëvizjet e shkurtra rrethore të kryera pothuajse pa ndonjë presion kërkojnë pak kohë sa të mësoheni. Megjithatë, e njëjta vlen edhe për larjen e dhëmbëve ashtu si për ski apo vallëzim, vrapim apo ecje nordike: praktika të bën të përsosur. Ju pyesni profesionist dentar për të monitoruar progresin tuaj.

Sistemi i pastrimit

Gjithmonë ndiqni të njëjtin model. Të gjithë dhëmbët e jashtëm të parët, pastaj të gjithë ato brenda, dhëmbët më të ulët në fillim, pastaj të sipërmit.

Lëvizje të vogla rrethore pa ushtrua presion

Mos harroni, kjo furçë dhëmbësh pastron dhëmbët tuaj edhe në qoftë se ju aplikoni presion. Pra, të jeni shumë të butë.

Mësimi i pastrimit të dhëmbëve saktë

Kjo teknikë pastrimi mësohet në seminaret tona iTop ndjekur nga profesionistë nga farmacitë dhe operacioneve dentare. Këto seminare janë të hapura për të gjithë.

Mjetet ndihmuese - Rresht i poshtëm i dhëmbëve

Rresht i poshtëm i dhëmbëve

1. Pozicionimi: filloni me pjesën e jashtme të rreshtit të poshtëm të dhëmbëve. Pozicioni CS 5460 ultra e butë në pjesën e pasme të dhëmballës, gjysma mbi mishrat, gjysma në dhëmb. Anojeni kokën e furçës pak drejt mishrave, në përafërsisht. 45 gradë. Kjo është shumë më e thjeshtë se sa kjo tingëllon: CS 5460 e butë ultra ka një mbajtëse tetëkëndësh, duke e bërë atë shumë të lehtë për ju për të mbajtur furçën në kendin e duhur.

Pozicionimit: filloni me pjesën e jashtme të rreshtit të ulët të dhëmbëve. Pozicioni CS 5460 ultra e butë në pjesën e pasme, më dhëmballë, gjysma mbi mishrat, gjysma në dhëmb. Angle furçë kreu pak drejt mishrat, në përafërsisht. 45 gradë. Kjo është shumë më e thjeshtë se sa kjo tingëllon: CS 5460 butë ultra ka një të trajtojë tetëkëndësh, duke e bërë atë shumë të lehtë për ju për të mbajtur furçë në kendin e duhur.

Mjetet ndihmuese -

2. Rreth jashtë: tani lëvizni furçën në lëvizje rrethore të shkurtra nga dhëmballët e pasme deri në dy dhëmbët e parë  deri në dhëmballët  e fundit në anën tjetër të nofullës. Merrni kohë dhe përqëndrohuni në çdo dhëmb individual, duje kryer pesë deri dhjetë  nga këto lëvizjevet e shkurtra rrethore. Shko përreth dhëmballës së pasme me goditje të vogël dhe vazhdoni në brendësi të rreshtit të poshtëm të dhëmbëve (shih 3.)

Mjetet ndihmuese -

3. Rreth në brendësi: punoni në rrugën tuaj nëpër të gjitha dhëmbët me lëvizje të vogla rrethore, pothuajse pa presion derisa të arrini dhëmballën tjetër prapa nga ku ju kishit filluar (shih 1.)

Mjetet ndihmuese - Rasti i veçantë: Prapa dhëmballës së pasme të poshtme

Rasti i veçantë: Prapa dhëmballës së pasme të poshtme

4. Shkoni përqark kësaj dhëmballe me lëvizje të shkurtra rrethore butësisht. Ajo ndihmon për të mbajtur CS 5460 ultra e butë  sa më vertikal të jetë e mundur.

Mjetet ndihmuese - Rasti i veçantë: Brenda dhëmbët e parë të poshtëm

Rasti i veçantë: Brenda dhëmbët e parë të poshtëm

5. Pozicionimi: mbani CS 5460 ultra e butë  sa më vertikale të jetë e mundur në mënyrë që një pjesë e brendshme e dhëmbëve para dhe një pjesë e mishit të dhëmbëve të jenë të mbuluara. Në këtë kënd të pjerrët, lëvizeni furçën në lëvizje të shkurtra të buta, për herë të parë në brendësi të dhëmbit, pastaj në anën tjetër. Arsyeja pse kjo zonë duhet të pastrohet në këtë mënyrë është për shkak se ajo është shumë e ngushtë për të mbajtur furçë në anën e saj. Megjithatë, kjo është një fushë që kërkon pastrim veçanërisht të zellshëm, sepse gjëndrat e pështymës janë të vendosura  nën dhëmbët e parë në një rrjedhje të konsiderueshme të pështymës. Si pasojë, kjo është zona ku zhvillohet më shumë pllaka.

Mjetet ndihmuese - Rreshti i sipërm i dhëmbëve

Rreshti i sipërm i dhëmbëve

6. Rreth jashtë: këtu përsëri, ju filloni me pjesën e jashtme të pasme-të dhëmballës. Pozicioni CS 5460 ultra e butë në një kënd dhe vazhdoni me pastrimin siç përshkruhet nën 1), 2) dhe 3). Mbajeni kokën e furçës në një kënd të vogël në mishin e dhëmbëve (rreth 45 gradë); lëvizeni furçen përpara në lëvizje rrethore të shkurtra nga dhëmballët e pasme nëpërmjet dhëmbëve prerës deri në dhëmballët e pasme në anën tjetër të nofullës. Shkoni rreth dhëmballës në lëvizje të vogla dhe vazhdoni në rreshtin e brendshëm të dhëmbëve. Përsëri paraprijë në lëvizje rrethore të shkurtar me pothuajse asnjë presion, deri sa ju të mbërrini përsëri në dhëmballën nga ku ju filluat.

Mjetet ndihmuese - Rast i veçantë: dhëmballët e pasme lart

Rast i veçantë: dhëmballët e pasme lart

7. Shkoni përqark secilit prej këtyre dhëmballëve të pasme me lëvizje të shkurtra rrethore. Ajo ndihmon për të mbajtur CS 5460 ultra të butë sa më vertikale të jetë e mundur.

Mjetet ndihmuese - Rast i veçantë: Brenda dhëmbët e sipërm të përparmë

Rast i veçantë: Brenda dhëmbët e sipërm të përparmë

8. Në kënd të pjerrët me lëvizje rrethore: pastroni pjesën e brendshme të dhëmbëve prerës në të njëjtën mënyrë si keni pastruar dhëmbët tuaj të poshtëm, shikoni 4) dhe 5). Mbani CS 5460 ultra të butë në një kënd të pjerrët në mënyrë që një pjesë e brendshme e dhëmbit dhe një pjesë e mishit të dhëmbit të jenë të mbuluara. Pastaj lajini në lëvizje të shkrutra rrethore , në fillim pastroni përbrenda një nga dhëmbët e përparëm, pastaj të tjetrët.

Mjetet ndihmuese - Sipërfaqja e përtypjes

Sipërfaqja e përtypjes

9. Fëmijët në veçanti duhet të pastrojnë sipërfaqen e përtypjes me kujdes. Filloni në pjesën e prapme dhe vazhdoni në rrugën tuaj përpara ngadalë me lëvizje të shkurtër para dhe prapa. Me rritjen, mund të jetë më pakië e nevojshme për të pastruar sipërfaqen e përtypjes. Megjithatë, vetëm një profesionist i dhëmbëve mund ta bëjë këtë vlerësim në baza individuale.

Gjithkush është i ndryshëm

Çdo gojë, çdo dhëmb dhe çdo boshllëk, gjithashtu. Kjo do të thotë se pastrimi optimal duhet të rregullohet në përshtatjen e anatomisë individuale, moshës dhe aftësisë së një personi. Merrni këshilla nga ekspertët se si të bëhet kjo.Pastrimi i përsosur, i butë dhe efektiv nuk është diçka që ju mund ta mësoni vetëm duke lexuar në lidhje me të.

Merrni ndihmë nga një profesionist

A e keni kontrolluar metodën tuaj të pastrimit rregullisht nga profesionist tuaj dentar. Ata do të ju thonë saktësisht cilat boshllëqe duhet të pastroni me pe dentar dhe cilat boshllëqe mund të pastrohen me furçat ndërdhëmbore.

xs
sm
md
lg