Interviesta

Perkujdesja për implantet duhet bërë e personalizuar ndaj pacientit

Kriens, August 2014 –  Në një intervistë , Kirsten Warrer na tregon se çfarë është e veçantë në lidhje me produktin e ri Curaprox për kujdesin ndaj implantit dhe çfarë duhet patur kujdes kur jep mësime mbi kujdesin ndaj implantit . Ms Warrer , DDS , Ph.D. , është specialiste në periodontologji dhe lektore ndërkombëtare .

Perkujdesja për implantet duhet bërë  e personalizuar ndaj pacientit

Prof. Warrer, Curaprox ka sjellë një lloj të ri peri për pastrimin e dhëmbëve të quajtur Implant-Saver. A kanë implantet  nevojë për kujdes të veçantë?
Sigurisht që po, implantet janë në një mjedis mikrobesh. Bakteret në zgavrën e gojës përmbushin hapësirat ndërdhëmbore, ligamentet periodontale mungojnë. Kujdesi i veçantë është i nevojshëm patjetër.

Çfarë ka kaq të veçantë në lidhje me Implant-Saver?
Ajo ka dy karakteristika të veçanta: elasticitetin dhe vëllimin. Në gjendjen e saj të relaksuar, peri dentar është shumë voluminoz dhe kjo është arsyeja pse ju mund të pastroni aq mirë me atë rreth zonës së implantit.

Si përdoret produkti ?
Ka dy mënyra për të përdorur atë. Së pari, Implant-Saver thjesht mund të vendoset në hapësirën ndërdhëmbësh duke përdorur në fundin e saj të veçantë. Së dyti, Implant-Saver mund të përdoret gjithashtu si pe për të pastruar dhëmbët normal duke shtypur mbi pikën e kontaktit.

Por nuk është implant-Saver shumë voluminoze për këtë?
Kjo është pikërisht ajo që është aq e habitshme në lidhje me këtë produkt - pavarësisht vëllimit të tij, implant-Saver mund të jetë shtrirë aq shumë sa që ajo shkon mbi pikën e kontaktit; ndoshta jo tamam si me pe për të pastruar dhëmbët, por pothuajse.

Si rekomandoni ju përdorimin e saj ?
Pastrimi me pe është metoda më e sigurt, por kjo është e mundur vetëm për njerëzit e shkathët dhe pastaj ndoshta vetëm rreth dhëmbëve të parë. Megjithatë, vetëm me metodës e pastrimit me pe, ajo do të punojë për ura dhe punon shumë mirë në sajë të fijeve në të dyja anët. Për të udhëhequr Implanti-saver mbi pikën e kontaktit, ju tensiononi atë dhe shtypeni me kujdes.

Dhe si mund të pastroni me të?
Meqë Implant-Saver pastron më mirë kur ajo gjeneron sa më shumë volum të jetë e mundur, ju tensiononi atë pak, lirojeni përsëri dhe kështu me radhë. Ky rotacion tensionimi dhe lëshimi jep rezultat në lëvizjet e pastrimit.

Kujt ja rekomandoni këtë produkt ?
Çdokush që ka një implant apo urë. Megjithatë, kjo duhet të gjykohet individualisht nga dentisti, përndryshe njerëzit mund të përdorin furçat ndërdhëmbore.

Cili është kujdesi ideal për implantin?
Kujdesi që është përshtatur në mënyrë individuale te pacienti. Si një dentist, ju keni për të gjetur se çfarë i përshtatet më mirë pacientit. Ju shikoni në situatën anatomike të pacientit apo aftësinë. Pastaj ju vendosni nëse peri për të pastruar dhëmbët është i drejtë dhe cili lloj ose nëse furçat ndërdhëmbore janë ato të preferueshmet dhe cilat.

A nuk ka udhëzime që vlejnë për të gjithë pacientët?
Nëse të gjithë pacientët marrin saktësisht të njëjtën gjë, pastrimi nuk do të jetë i kujdesshëm. Për shembull, në qoftë se ju thjesht i jepni çdo pacienti furça ndërdhëmbore, por shumë nuk mund t'i përdorin ato fare, ju keni nevojë për zgjidhje të ndryshme, të tilla si një lloj të veçantë të perit për të pastruar dhëmbët. Ju vini re se kur një pacient kthehet për një check-up dhe ju shihni depozita në mes të dhëmbëve. Ju duhet të pyesni se pse kjo është kështu dhe për të gjetur një zgjidhje.

xs
sm
md
lg