GUIDA

Kujdesi ndërdhëmborë: Si fillestarët ta kuptojnë drejtë

Kujdesi ndërdhëmborë: Si fillestarët ta kuptojnë drejtë

Ju jeni gati të revolucionarizoni higjienën tuaj orale. Këshilla e mëposhtme do t'ju ndihmojnë të ktheni kujdesin ndërdhëmborë në një pjesë krejtësisht normale të higjienës tuaj të përditshme orale. Furçat CURAPROX ndërdhëmbore do të mbajnë dhëmbët tuaj të pastër  - dhe të shëndetshëm për jetë.

Madhësia e duhur është jetike

Meqë boshllëqet në mes dhëmbëve të njerëzve ndryshojnë, furçat ndërdhëmbore CURAPROX janë në dispozicion në madhësi të ndryshme. Në mënyrë ideale, ju duhet të zgjidhni madhësinë e duhur për çdo hapësirë ndërdhëmbësh me ndihmën e dentisti tuaj ose higienistit dentar. Kjo është e rëndësishme pasi një furçë që është shumë e vogël nuk mund të pastrojë plotësisht  boshllëqet në mes dhëmbëve tuaj dhe një furçë tepër e mëdhe mund të dëmtojë mishrat e dhëmbëve.

Cilësia e duhur

Teli i përdorur për furçën ndërdhëmbore duhet të jetë shumë i hollë dhe qimet sa më të buta dhe të gjata të jetë e mundur. Kjo mundëson një furçë ndërdhëmbore të mbush gjithë hendekun midis dy dhëmbëve butësisht dhe me kujdes.

Efekti çadër

Qimet gjithashtu duhet të jenë jashtëzakonisht elastike për tu lejuar atayre zgjermin plotësisht në boshllëqet ndërdhëmbore - dhe pastrimin e dhëmbëve në mënyrë të përkryer. Kjo arrihet në sajë të efektit tonë çadër.

Nuk nevojitet forcë

Asnjëherë mos shtyni me forcë një furçë ndërdhëmbore mes dhëmbëve tuaj. Kini madhësinë e duhur të CPS  përcaktuar nga një ekspert.

Një herë në ditë

Vetëm një herë në ditë jashtë dhe një herë brenda . Kjo është e mjaftueshme duke pasur parasysh cilësinë e CPS - dhe kjo e kthen higjienën orale në një detyrë të shpejtë dhe të lehtë.

Në fillim

Mos u tronditni në qoftë se mishrat e dhëmbëve rrjedhin gjak në fillim. Kjo nuk do të thotë se keni pësuar një lëndimi, por inflamacioni është shkaktuar nga një pllakë e vjetër e fshehur. Ky reagim është krejtësisht normal në javën e parë. CPS juaj së shpejti do të merret me këtë inflamacion dhe gjakderdhja do të ndalet.

Suksesi juaj

Nëse nuk ka më shumë gjakderdhje pas një jave, ju keni qenë të suksesshëm: inflamacioni është larguar - dhe rreziku i periodontitis është shmangur. Nëse gjakderdhja vazhdon për disa kohë, ju duhet të kontaktoni dentistin tuaj pa vonesë.

Masat e ndryshme

Ky sukses gjithashtu do të thotë se ënjtjet janë zvogëluar: hapësira ndërdhëmbore është rritur, pra, ju tani ndoshta do ju duhet një CPS më e madhe. Pyetni profesionist tuaj dentar për këshilla.

Këshillohuni

Profesionistët e dhëmbëve mund t'ju thonë saktësisht se për cilat madhësi keni nevojë dhe ata gjithashtu do të ju tregojnë rrugën e drejtë për përdorimin e tyre.

Gjithkush është i ndryshëm

Çdo gojë, çdo dhëmb dhe çdo boshllëk, gjithashtu. Kjo do të thotë se pastrimi optimal duhet të rregullohet në përshtatjen e anatomisë individuale, moshës dhe aftësisë së  një personi. Merrni këshilla nga ekspertët se si të bëhet kjo.Pastrimi i përsosur, i butë dhe efektiv nuk është diçka që ju mund ta mësoni vetëm duke lexuar në lidhje me të.

Merrni ndihmë nga një profesionist

A e keni kontrolluar metodën tuaj të pastrimit rregullisht nga profesionist tuaj dentar. Ata do të ju thonë saktësisht cilat boshllëqe duhet të pastroni me pe dentar dhe cilat boshllëqe mund të pastrohen me furçat ndërdhëmbore.

xs
sm
md
lg