TEMAT

Gjakderdhja e gengivave është një sinjal rreziku

Gengivat e shëndetëshme nuk rrjedh gjak , madje edhe kur ju jeni duke ngrënë një mollë ose kur jeni duke lare dhëmbët - ose kur dentisti është duke punuar në gojën tuaj

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Gengivat e shëndetëshme  nuk rrjedh gjak , madje edhe kur ju jeni duke ngrënë një mollë  ose kur jeni duke  lare  dhëmbët - ose kur dentisti është duke  punuar në gojën tuaj

Ndonjëherë ka gjurmë të kuqe kur kafshohet   një mollë . Të tjerët të zbulojnë gjak kur pështyjnë pasi kanë larë dhëmbët e tyre .Nuk ka rëndësi mënyra se si vihet re gjakderdhja e mishërave  të dhëmbëve  : kjo është një shenjë paralajmëruese , duke treguar  inflamacion të gengivave ( gingivit ) ose një inflamacion të periodontit ( periodontitis ) . Në rastin më të keq , pasoja është humbja e dhëmbit

 

Mishrat e shëndetshëm nuk rrjedh gjak . Ato  kanë një ngjyrë  të zbehtë rozë dhe një profil të valëzuar . Mishrat e sëmurë dhe të inflamuar  kanë ngjyrë  të kuqe të errët , janë të butë dhe të ndjeshëm. Ata rrjedh gjak lehtë dhe kane erë të pakëndëshme 

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Shkaku:higjene orale e varfer

Shkaku:higjene orale e varfer

Shkaku kryesor i këtij inflamacioni i cili  shoqëron  gjakderdhjen e mishrave  është higjiena orale e varfër . Pllaka bakteriale  formohet mbi dhëmbët që janë  pastruar  dobët ose të papastruar  . Hendeku  në mes të dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve ( sulcus ) është veçanërisht në rrezik .

Pllaka bakteriale  ekskreton produkte të dëmshme metabolike  të quajtura endotoksina të cilat  nxisin  përgjigje  imunitare  . Kjo përgjigje imunitare nga ana tjetër shkakton inflamacion , i cili - edhe pse bakteret janë shkatërruar , çon në  të largim (tërheqje )të mishrave . Nëse infeksioni mbetet i patrajtuar , ai  sulmon periodontitin  dhe në fund nofullën

Përveç higjienes jo të duhur  orale , faktorët e rrezikut për zhvillimin e gjakderdhjes së gengivave  , gengivitit dhe sëmundjes periodontale janë pirja e duhanit , diabeti mellitus , ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë apo frymëmarrje e zgjatur përmes gojës .

Sistemi i  Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Larje më e mirë e dhëmbëve

Larje më e mirë e dhëmbëve

Gjakderdhje rastesore  rreth dhëmbëve individualë është shpesh një tregues që ju duhet të pastroni dhëmbët tuaj më mirë. Në asnjë mënyrë ju nuk duhet  të ndaloni se lari dhëmbët për të parandaluar gjakderdhjen  pasi një  infeksion i gengivave do të përkeqësohet . Pllaka duhet të hiqet , përndryshe mishrat nuk do të shërohen - dhe kjo është e mundur vetëm me një furçë dhëmbësh dhe mjeteve të pastrimit që përdoren për  higjienën orale  .

Gjakderdhja mund edhe të jetë një shenjë e shërimit : për shembull , kur jeni duke përdorur furçat ndërdhëmbore për herë të parë për të pastruar në mes të dhëmbëve , ju do të ndoshta të vini re  gjakderdhje të lehtë. Kjo tregon inflamacion , dhe gjakderdhja nuk duhet të përsëritet pas një jave : nga pastrimi mes dhëmbëve çdo ditë , inflamacioni duhet të ulet dhe rreziku i sëmundjes periodontale  te shmanget . Nëse jo , atëherë duhet të  të kërkoni këshilla nga një profesionist i dhëmbëve

xs
sm
md
lg