BUZËQESHJE

Gargarë apo pështymë?

Pështyma është 99.4% ujë. Por ajo që është në atë të 0.6% ka rëndësi: ajo bën edhe gargarë.

Mjetet ndihmuese - Pështyma është 99.4% ujë. Por ajo që është në atë të 0.6% ka rëndësi: ajo bën edhe gargarë.

Një person i shëndetshëm prodhon deri në një litër pështymë në ditë dhe kjo i mban dhëmbët dhe mukozën orale të shëndetshme. Sapo pështyma ndalon së prodhuari - për shkak të sëmundjes, ilaçeve apo moshës - dhëmbët shpejt bien dhe mukoza orale thahet.

Çdo gjë që është e nevojshme

Si e ralizon pështyma mbajtjen e shëndetit oral? Si funksionon kjo gjë? Së pari, cipa e jashtme , membrana siç quhet, formohet nga pështyma dhe vë një shtresë mbrojtëse mbi dhëmbë. Së dyti, gargara me pështymë largon një pjesë të ushqimit. Së treti, pështyma ushqen dhëmbët me minerale të rëndësishme. Dhe së katërti, pështyma është efektive kundër baktereve.

Mjetet ndihmuese - Një, membrana

Një, membrana

Pështymë e bën të gjithë punën me vetëm 0.6% të përmbajtjes së saj të shtuar në të cilat janë proteina, minerale dhe enzimat. Menjëherë pas pastrimit, proteina të caktuara, glikoproteina, lipidet dhe enzimat depozitohen si cipë mbi dhëmbët, mishrat dhe mukozën orale. Kjo cipë është - ende - kryesisht pa baktere. Ajo mbron dhëmbët dhe kontrollon pikërisht atë që kalon nëpër dhëmbë.

Mjetet ndihmuese - Dy, gargare ju lutem!

Dy, gargare ju lutem!

Pastaj, pas ngrënies, mbetje ushqimi dhe papastërti ngecen në dhëmbë. Pa pështymë, kjo sasi do të rri rreth e rrotull nëpër dhëmbë për një kohë të gjatë dhe së shpejti shkaktohen disa dëme. Por gargarja me pështymë thjesht i largon të gjitha.

Mjetet ndihmuese - Tre, rimineralizimi

Tre, rimineralizimi

Pas shpëlarjes ka ende mjaft mbeturina nga të ngrënit, megjithatë - acidet, për shembull. Këto acide nga uthulla, lëngjet e frutave, pijet si cola dhe pije energjike, demineralzojnë smaltin e dhëmbëve. Kjo do të thotë: acidet shpërndajnë mineralet, p.sh. kalciumin nga smalti. Këtu hynë në punë përsëri pështyma. Ajo rimineralizon dhëmbët, pasuron ato përsëri me kalcium dhe fosfat - madje edhe me fluoride. Pështymë kështu vazhdimisht realion riparimet e  vogla të erozionet së smaltit. Në qoftë se nuk e bënë jëtë, dhëmbët do të bien së shpejti.

Mjetet ndihmuese - Katër, pështyma kundër baktereve

Katër, pështyma kundër baktereve

Mbresëlënëse: pështyma gjithashtu ka një efekt anti-bakterial. Kjo është në sajë të enzimave të saj, mrekullitë që bënë nga proteinat. Këto enzima kthehen nga të dëmshme në të padëmshme.

Lactoperoxidase çfarë?

Sistemi lactoperoxidase është me vlerë të veçantë të përmendet: tri enzimet në sistem jo vetëm që bëjnë bakteret të padëmshme, por edhe viruset dhe Mikozat. Ata në këtë mënyrë kufizojnë formimin e pllakës së re - në të mirë të shëndetit oral.

Mjetet ndihmuese - Deri më tani, shumë mirë?

Deri më tani, shumë mirë?

Në fakt, po. Përveç se ky sistem natyror enzimatik mbrojtës është në rrezik në mesin e shumë njerëzve. Sasi të mëdha të pijeve me shumë acid konsumohen (kjo gjithashtu përfshin lëngje frutash, si dhe uthull dhe salca në sallatë). Alkooli dhe nikotina janë të dëmshme, gjithashtu. Dhe kur ju shihni se sa sheqer ka në ushqim, ju mund të kuptoni se pse enzimat ju marrin mendtë: atyre nuk u duhet shumë punë.

Mjetet ndihmuese - Enzimat kanë një kohë të vështirë të mjaftueshme

Enzimat kanë një kohë të vështirë të mjaftueshme

Për të reduktuar acidet, prisni gjysmë ore  ose për një orë pasi të keni ngrënë për të pastruar dhëmbët tuaj. Çfarë gjithashtu ndihmon: së pari, shmangni sheqerin e tepërt. Së dyti, shpëlani gojën me ujë - qumështi është edhe më mirë - pas konsumimit të ushqimit apo pijeve me acid. Kjo ndihmon për të reduktuar acidet. Së treti, përdorni pastë dhëmbësh që mbështet në sistemin lactoperoxidase. Në një mënyrë fiziologjike të përshtatshme për trupin, CURAPROX enzycal përmban pikërisht ato enzima që përbëjnë sistemin lactoperoxidase.

Mjetet ndihmuese - Dhe një gargarë orale?

Dhe një gargarë orale?

Nëse pështyma prodhohet ende - Cilat janë përfitimet nga një gargarë orale? Veçanërisht kur pështyma ofron gjithçka që është e nevojshme.

Çfarë është me rëndësi, fakti se gargarja orale përmbanë substanca që nuk gjenden në pështymë: substancat e dëmshme të tilla si alkooli apo vajra të tepërta thelbësore, të cilat irritojë mukozën orale dhe ndikojnë në shije.

Me fjalë të tjera: pështymë ka të gjitha.

xs
sm
md
lg