CUPRAPROX fill dentar dhe kruajtëse dhëmbësh

Fill dentar dhe kruajtëse dhëmbësh

CUPRAPROX fill dentar dhe kruajtëse dhëmbësh

Dhëmbët e përparmë dhe filli dentar Front teeth and dental floss: po . Shumica e hapësirave të tjera ndërdhëmbore :furca ndërdhëmbore. Eshtë më mirë të lini dentistin tuaj të vendosë.Në raste të vecanta: Fill për ura dhe implante janë zgjidhja

Fill dentar, po , por gjeni të duhurin.

Përdorimi I fillit dentar në hapësirat dentare ku dhëmbët janë të vendosur  ngushtë me njëri tjetrin mund jetë tepër efikas. Gjithsesi,jot ë gjitha hapësirat ndërdhëmbore janë njësoj,prandaj I duhet dhënë rëndësi metodës më të mirë të pastrimit. Për të qënë të sinqertë ekzistojnë tre arsye se përse nuk preferohet filli dentar

1) Si fillim nuk është e thjeshtë të përdoreësh fillin dentar me efikasitet.

2) Së dyti përthyhet duke u tendosur në hapësirat konkave dhe si rezultat nuk arrin t’i pastrojë si duhet.

3) Së treti mund te presi gengivën duke shkaktuar gjakderdhje.Por gjithsesi ,njerëzit qe dinë të përdorin fillin dentar në mënyrën e duhur mund të pastorjnë hapësirat më të vogla ndërdhëmbore(Shëmbull:midis dhëmbit të përparmë dhe atij anësor)

Pyesni dentistin tuaj se cilat hapësira duhet të pastroni me një furcë ndërdhëmbore dhe cilat me fill dentar duke u siguruar për llojin e furcës dhe madhësinë e saj.

Sistemi i Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Filli dentar është I domosdoshëm si për dhëmbët ashtu edhe për implantet

Filli dentar është I domosdoshëm si për dhëmbët ashtu edhe për implantet

Dhëmbët e përparmë,kryesisht të poshtëmit janë shumë afër njëri tjetrit.Aq afër sa as furcja jonë  ndërdhëmbore CPS prime 06 nuk mund të përdoret. Filli dentar është I duhuri në këtë rast .Filli dentar mund të jetë shumë I dobishëm edhe në përkujdesjen ndaj implanteve: në këto raste rekomandohet fill  tekstili. Por kujtohuni ta përdorni në mënyrë korrekte dhe me kujdes 

Sistemi i Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Metoda e lakut

Metoda e lakut

Merrni një pjesë të fillit dentar ,rreth 50 cm të gjatë, bashkojini të dyja fundet dhe krijoni një nyje.Tentoni të krijoni një lak të cilin mund ta mbani me katër gishta .Nëse laku është tëpër I madh,filli dentar nuk mund të kontrollohet. Duhet të jetë një hapësirë minimale midis gishtit të madh dhe gishtit tregues e cila ju lejon të kontrolloni fillin dentar në mënyrë të sigurtë dhe të thjeshtë pa prerë mishin e dhëmbëve.

Sistemi i Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Risi Globae :Filli dentar me mikrofibra elastike

Risi Globae :Filli dentar me mikrofibra elastike

Vija e gengivës rreth implanteve është një zonë kritike e cila ka nevojë për përkujdesje të vecantë pastruese.Në një mënyrë tërësisht të re ,shpëtuesja e implanteve siguron pastrim të vijës:ky fill është elastic dhe I leshtë me mikrofibra tekstile.

Përshkoje atë sipër implantit dhe më pas tek vija e gengivës ..filli shpëtues I implanteve është I thjeshtë për t’u tërhequr dhe lëshuar sërish.Rezultati është një pastrim I butë dhe efikas. Për një vijë të pastër dhe implante jetëgjatë 

Sistemi i Klorheksidinës CURASEPT ADS® - DF 846 Shpëtuesja e implanteve

DF 846 Shpëtuesja e implanteve

 • E zhvilluar për përkujdesje ditore ndaj implanteve
 • Me tel të fortë në të dyja majat
 • Mikrofibra leshtore
 • Elastike për nje pastrim të kujdesshëm
 • Praktike, e butë dhe efikase 

Sistemi i Klorheksidinës CURASEPT ADS® - DF 845 implante & aparate ortodontike

DF 845 implante & aparate ortodontike

Kurora e dhëmbit,urat,implantet dhe aparatet ortodontike – të gjitha këto përfaqësojnë një sfidë të vërtëtë kur bëhet fjalë për pastrimin.. CURAPROX  tashmë ka krijuar një fill dentar special: fill leshtor DF 845 implant & tela . Pjesa qëndrore e leshtë mbush hapësirën butësisht dhe pastron me efikasitet maksimal –dhe mbi të gjitha është e thjeshtë për t’u përdorur: Pjesët e forta në të dyja fundet e fijes e mundësojnë depërtimin e fijes edhe në hapësirat më të ngushta mes dhëmbëve .Filli rrëshket lehtësisht në këto hapësira,ashtu si edhe në hapësirat midis telave të dhëmbëve.Kujtoni: filli nuk zbutet nga saliva por qëndron I fortë pa u gëlltitur. Kur udhëtoni ,falë kutisë se dorës , filli dentar DF 945 për  implante dhe tela qëndron gjithmonë në dorën tuaj.

 

Sistemi i Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Kruajtëset e dhëmbëve

Kruajtëset e dhëmbëve

Që kur  Lucky ndaloi së piri duhan, ai përtyp një fije bari.Gjithsesi ,bari duhet të jetë shumë i butë për të zëvendësuar një kruajtëse dhëmbësh.As druri nuk është një material i duhur sepse dhëmbëzohet dhe  mund të jetë i dëmshëm.Kjo është arsyeja se pse kruajtëset tona të dhëmbëve janë të përbëra nga materiale të tjerë të sigurtë dhe efikasë.

 • Të përbërë nga najloni,plastika apo material sintetik special
 • Fleksibël në të fortë
 • Majë e thjeshte ose e trashë 

Sistemi i Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Materiale miqësore me dhëmbin

Materiale miqësore me dhëmbin

Kruajtësja e dhëmbëve TP 930 Brushpic is është e përbërë nga najloni: e fortë,e hollë dhe më një majë të gërshetuar.Kruajtësja e dhëmbëve dhe eleminuesja e tartarit  TP 945 Tartar-stix është innovative: e përbërë nga material sintetik I mineralizuar I gradës së lartë. TP 917 Dentastix I përbërë nga material sintetik fleksibël është cdo gjë përvecë e zakonshme 

 

Sistemi i Klorheksidinës CURASEPT ADS® - Njerëzit mendojnë se filli dentar është thjesht fill dentar

Njerëzit mendojnë se filli dentar është thjesht fill dentar

Ne morëm një vendim për ju: nuk kemi asnjë produkt pa dyllë në gamën tonë të produkteve. Risku I dëmtimit nga filli dentar pa dyllë është tepër I lartë .Filli dentar I dyllosur rreshket lehtësisht nëpërmjet pikave të kontaktit dhe si rrjedhojë ul rrezikun e dëmtimit. Përvec kësaj ,ju keni nje zgjedhje: me aromë menteje, fill leshtor me trashësi të ndryshme, me apo pa fill dentar të integruar,si fill dentar apo shirit dentar, me veshje PFTE apo kombinim I kruajtëses së dhëmbëve me fillin dentar 

xs
sm
md
lg