TEMAT

Aroma e keqe zhvillohet në gojë

Aroma e keqe është një efekt anësor i përbashkët i çdokujt që nuk kujdeset për shëndetin e tij oral. Ku e ka origjinën aroma e keqe dhe si mund të shmanget.

Mjetet ndihmuese - Aroma e keqe është një efekt anësor i përbashkët i çdokujt që nuk kujdeset për shëndetin e tij oral. Ku e ka origjinën aroma e keqe dhe si mund të shmanget.

Bakteret që kontribuojnë në formimin e aromës së keqe përfshijnë Treponema denticola dhe Porphyromonas gingivalis. Miliona baktere të këtij lloji kolonizojnë gojën tonë dhe degradojnë mbetjet ushqimore të cilat ngecin në mes të dhëmbëve apo në xhepat gengivalë . Në këtë proçes degradues ,prodhohen komponime të paqëndrueshme të squfurit  , të cilat ne i perceptojmë si arome të pakëndëshme .

Mjetet ndihmuese - Simptomat e një higjiene orale të papërshtatëshme

Simptomat e një higjiene orale të papërshtatëshme

Sigurisht që ndonjëherë  shkaku i aromës së keqe  mund të jetë ushqimi apo një sëmundje stomaku . Gjithsesi në rreth 90% të të gjitha rasteve shkaku i aromës së keqe dhe halitosis qëndron në gojë ose në fyt . Gjashtë për qind e njerëzve ankohen për erë të keqe permanente dhe një në katër persona e vëren atë herë pas here . Njerëzit e moshuar  janë statistikisht më shpesh të prekur se të rinjtë dhe burrat më shpesh se femrat .

Mjetet ndihmuese - Higjena e mirë orale është trajtimi më i mirë për frymën e keqe

Higjena e mirë orale është trajtimi më i mirë për frymën e keqe

Rrallë here  është biseduar rreth saj , por profesionistët dentare e thonë në mënyrë të qartë : për ta fryma e keqe është zakonisht një simptomë e higjienës së keqe apo joadekuate në gojë . Një shpëlarës i caktuar  nuk do të ndihmojë për të luftuar atë, por kontrolli pllakës do të ndihmojë vërtetë në parandalimin e frymës së keqe

Lajini dhëmbët tuaj si duhet , pastroni hapësirat ndërdhëmbësh si duhet dhe largoni bakteret nga gjuha. Mjetet për ta bërë këtë : një furçë të butë , një furçë ndërdhëmbore për molaret dhe dhëmbët anësore , filli dentar për dhëmbët e parë dhe një pastruese gjuhe

Mjetet ndihmuese - Kafshimi apo përtypja ndihmon

Kafshimi apo përtypja ndihmon

Pastruesit e gjuhes në veçanti janë ndihmës shtesë që janë në dispozicion për ata njerëz që pavarësisht trajtimit ndërdhëmbor me furçat dhe fillin dentar vuajnë përgjithmonë nga aroma e keqe .

Pastruesit e gjuhës heqin  bakteret që janë vendosur në anën e pasme të gjuhës sidomos në pjesën e ashpër . Një pastruese gjuhe si CURAPROX CTC me një ose dy anë pastruese punon mekanikisht dhe është e lehtë për t'u përdorur dhe ndihmon në qarkullimin e gjakut në gjuhë.

Edhe përtypja e çamçakëzit pa sheqer ndihmon . Faktori vendimtar në luftën kundër frymes  se keqe është më pak aroma e mentes , por më tepër përtypja, e cila stimulon rrjedhjen e pështymës . Pështyma shpëlan bakteret dhe grimcat e ushqimit

xs
sm
md
lg